Oceanwide vernoemt tweede nieuwbouwschip naar Nederlandse cartograaf

Oceanwide Expeditions, de Nederlandse expeditierederij, heeft tegenover het medium Cruise Industry News bevestigd dat het een tweede nieuw schip laat bouwen. Het wordt een zusterschip van de Hondius die deze week is opgeleverd op de scheepswerf van het Kroatische Brodosplit. Het schip krijgt de naam Janssonius, vernoemd naar de Nederlandse cartograaf, drukker en uitgever uit de 16e eeuw. De constructie is ook in handen van Brodosplit. Oplevering staat gepland in oktober 2021.

De Hondius zal begin juni worden gedoopt en daarna beginnen aan haar inaugurele jaar. Het is het eerste poolcruiseschip met Polar Classe 6, dat voldoet aan de laatste eisen. Het schip is 107,6 meter lang, 17,6 meter breed en kan 174 passagiers meenemen in 85 hutten. De Hondius is het derde expeditieschip van Oceanwide dat geschikt is voor de poolgebieden. Het bevat twee inschepingsplekken voor zodiacs, een overdekt platform voor outdooractiviteiten zoals kajakken, een observatie lounge en een separate zaal waar lezingen kunnen worden gehouden.

Bron: Cruise Industry News

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.