Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Holland America Line verandert naam nieuw schip van ‘Ryndam’ naar ‘Rotterdam’

Om enkele van de meest gedenkwaardige schepen in de bijna 150-jarige geschiedenis van Holland America Line te eren, verandert de premium cruisemaatschappij de naam van haar nieuwe schip van Ryndam naar Rotterdam. Het schip wordt hiermee het nieuwe vlaggenschip van de vloot. Het zevende schip dat de historische naam Rotterdam zal dragen, wordt afgeleverd op 30 juli 2021, vandaag precies over één jaar. Vanwege de wereldwijde gezondheidssituatie is de levering iets vertraagd ten opzichte van de oorspronkelijk geplande levering in mei 2021.

Wanneer Rotterdam wordt afgeleverd vanaf Fincantieri’s Marghera-werf in Italië, brengt het de zomer door met het verkennen van Noord-Europa en de Oostzee met rondreizen vanuit Amsterdam, Nederland. Gasten en reisadviseurs met klanten die zijn geboekt op de eerste afvaart met het schip in mei of op routes tot en met 30 juli, worden gecontacteerd en krijgen de mogelijkheid aangeboden om te omboeken.

“Het eerste schip van Holland America Line was de originele Rotterdam. Het bedrijf had jarenlang zijn hoofdkantoor in deze stad en de naam is een kenmerk door onze hele geschiedenis sinds 1872, dus de Rotterdam is overduidelijk krachtig en symbolisch”, aldus Gus Antorcha, President van Holland America Line. “Met het huidige schip Rotterdam die ons bedrijf verlaat, wisten we dat we een unieke kans hadden om de naam voor ons nieuwe vlaggenschip te omarmen. We zetten hiermee de traditie voort een Rotterdam in onze vloot te hebben. Zeven is een geluksgetal en we weten dat het schip onze gasten veel vreugde gaat brengen terwijl het de wereld rondreist.”De geschiedenis van de naam Rotterdam

Het eerste schip van Holland America Line werd tot Rotterdam gedoopt. Het zette op de eerste reis van Nederland op 15 oktober 1872 koers naar New York. Dit leidde tot de oprichting van het bedrijf op 18 april 1873. Rotterdam II werd in 1878 gebouwd voor British Ship Owners Co en in 1886 gekocht door Holland America Line. Rotterdam III kwam in 1897 en behoorde tot de vloot tot 1906. De vierde Rotterdam trad in 1908 toe tot Holland America Line en diende ook als troepentransporteur toen de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Na de oorlog maakte het regelmatig cruises van New York naar de Middellandse Zee.

Rotterdam V, ook wel bekend als ‘The Grande Dame’, vertrok in 1959 en begon met transatlantische overtochten met twee serviceklassen. Later werd het in 1969 omgebouwd tot een schip met één klasse. Rotterdam V heeft tot 1997 38 jaar met Holland America Line gevaren. Het schip maakte verschillende Grand World Voyages en doet momenteel dienst als een hotel en museum in de stad Rotterdam. Rotterdam VI, het meest recente cruiseschip van Holland America Line, werd in 1997 geïntroduceerd en was het eerste schip in de R-klasse.

Inaugurele seizoen om Middellandse Zee, Oostzee en Noorwegen te verkennen

Varen aan boord van Rotterdam VII begint op 1 augustus met de zevendaagse Premiere Voyage van het schip dat vertrekt van Triëst, Italië, naar Civitavecchia (Rome), Italië, met aanleghavens in de Adriatische Zee en Zuid-Italië. Het schip vaart op 8 augustus vanuit Civitavecchia op een 14-daagse cruise door de westelijke Middellandse Zee en vervolgens verder naar Amsterdam.

Van 22 augustus tot 10 oktober vaart het schip vanuit Amsterdam op drie zevendaagse routes naar Noorwegen, één 14-daagse route naar de Oostzee en één 14-daagse route naar Noorwegen, IJsland en de Britse eilanden. Een trans-Atlantische cruise maakt het eerste Europese seizoen compleet met een 14-daagse reis van Amsterdam naar Fort Lauderdale, Florida.

Om gasten die van mei tot en met juli geboekt zijn op geannuleerde routes van Ryndam toch te kunnen ontvangen, ondergaan de routes van het cruiseschip Nieuw Statendam ook een aantal veranderingen om zoveel mogelijk overeen te komen met voormalige afvaarten van Ryndam.

“Gasten en reisadviseurs worden vandaag op de hoogte gebracht van dit nieuws en de komende wijzigingen in de huidige routes”, vertelt Antorcha. “We vragen echter aan iedereen om een paar weken geduld te hebben voor wat betreft alle details terwijl we routes opnieuw opbouwen en de laatste hand leggen aan verschillende alternatieven. Zeer binnenkort volgen specifieke details, zodat iedereen hun opties te weten komt. “

Gasten die geboekt hebben op de oorspronkelijk geplande eerste vaart van Ryndam, worden omgeboekt op de eerste afvaart van Rotterdam met vertrek op 01 augustus, en ontvangen aan boord een tegoed van $100 per persoon. Alle andere gasten die geboekt waren op getroffen Ryndam- of op Nieuw Statendam-cruises worden automatisch omgeboekt naar een vergelijkbare, toekomstige cruisedatum in de zomer tegen hetzelfde betaalde tarief. Gasten ontvangen een tegoed van $100 per persoon voor cruises van 10 dagen of minder en $250 per persoon voor routes van 12 dagen of meer. Gasten worden gevraagd te wachten tot ze de komende weken de bijgewerkte boekingsbevestigingen ontvangen, voordat ze contact opnemen met Holland America Line voor aanvullende wijzigingen in de boeking.

Over Rotterdam VII

De derde in de Pinnacle Class-serie, Rotterdam, gaat 2.668 gasten vervoeren, weegt 99.500 ton en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen aan boord, waaronder het 270-graden surroundscherm World Stage, Rudi’s Sel de Mer en Grand Dutch Café. Rotterdam levert het beste van alles en viert livemuziek met elke avond een exclusieve collectie optredens van wereldklasse – van Lincoln Center Stage en B.B. King’s Blues Club tot Rolling Stone Rock Room en Billboard Onboard.

Over het hele schip zal ook Rotterdam de kenmerken van Holland America Line tonen, die één van de hoogste herhalingspercentages van terugkerende gasten in de branche genereren; voortreffelijke gerechten onder leiding van acht van ‘s werelds toonaangevende chef-koks; een gracieus en bekroond serviceniveau en prachtig ingerichte passagiershutten en suites, inclusief familie- en eenpersoons accommodaties.

Rotterdam is het 17e schip dat door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri voor Holland America Line wordt gebouwd. De scheepswerf leverde ook al de Nieuw Statendam op. Details rondom doopceremonie zijn nog niet definitief vastgesteld en worden later bekend gemaakt.

Cruises met de Rotterdam van Holland America Line zijn boekbaar bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Holland America Line verandert naam nieuw schip van ‘Ryndam’ naar ‘Rotterdam’

  • PROFICIAT én eindelijk een goede rectificatie door de naam Ryndam, met de Engelse schrijfwijze, te veranderen in ms. ROTTERDAM. Al eerder gaf ik via deze website te kennen dat het eigenlijk “not done” is om géén cruiseschip binnen de Holland Amerika Lijn, of Holland America Line te vernoemen naar de bakermat en geboortestad van de HAL Rotterdam. Aanleiding was het bericht omtrent het (vroegtijdige) vertrek van de zesde ms Rotterdam. Door nu het zevende schip de naam ms ROTTERDAM te geven is e.e.a. toch nog goed gekomen, MAAR dan moet het schip wél in de havenstad Rotterdam gedoopt worden (!) – (zoals de ms Koningsdam door de lieftallige én charmante koningin Maxima in Rotterdam is gedoopt) – mede in aanwezigheid van de burgemeester en de doop te laten plaatsvinden door iemand die een binding heeft met Rotterdam en NIET in een verafgelegen oord als Miami, Italië of zo, maar gewoon in Rotjeknor ! ! !
    Ik wens de nieuwe ms ROTTERDAM VII een veilige, gezonde en zéér voorspoedige toekomst en behouden vaart toe als het de zeven zeeën zal gaan bevaren, mits deze diverse kenmerken zoals kunstuitingen die de dynamiek van de Maasstad ruimhartig reflecteren mee zal krijgen ! Hopelijk krijg ik de kans om wél met deze toekomstige ms Rotterdam VII te gaan varen, – wat met de zesde helaas niet gelukt is, laat dat de wens de vader van de gedachte zijn ! …

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger