Cruisereiziger

Villefranche sur mer

Villefranche en Nice

Aanlegplaats

Alle cruise schepen liggen voor anker in de baai van Villefranche. Met tenderboten worden de cruisepassagiers naar de haven gebracht waar een cruise terminal is.

Afstand naar stad

Met de bus en trein is het beide gemakkelijk naar Nice. Het treinstation ligt net voor de tunnel naar Nice. Lopend bereik je het station door naar het kleine strand toe te lopen en de trap naar boven naar het station te nemen. Treinen gaan naar Nice (10 minuten) en Monaco (15 minuten). De Franse treinen zijn van de SNCF. Wil je precies weten hoe je moet lopen in Villefranche, bustijden, etc? Bekijk de Villefranche folder met plattegronden!

Bezienswaardigheden en excursies vanuit Villefranche

Villefranche is een klein lieflijk stadje om door heen te lopen. De meeste toeristen gaan naar Nice om te genieten van de mondaine sfeer. Bij mooi weer is het mogelijk om van de lange stranden gebruik te maken.  De oude stad zit vol leuke pleinen. Een tip is het Parc du chateau. Je kan daar lopend naar toe, op een heuvel, met watervallen en een ruïne.  Wil je de kleine dorpjes (bijvoorbeeld Eze) en wijngaarden bezoeken, zoek dit goed van te voren uit of boek een excursie.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Fietsen in Nice

Een aanrader wat ons betreft! Ga op fietstour door Nice langs de boulevard en alle mooie plekjes die de stad heeft. Klik hier voor meer informatie over deze fietstour.

Kijk welke cruise schepen naar Villefranche gaan:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Bekijk hier de webcam van Villefranche

Lees wat Cruisereiziger heeft beleefd in Villefranche-sur-mer in de blog van de cruise op de Disney Magic.

Lees het laatste cruise nieuws over Villefranche sur mer

Terug naar BestemmingenFrankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *