Cruisereiziger
Ongeval

Costa Concordia in september rechtop gezet

costa concordia
Costa Concordia

De Costa Concordia is bijna gereed om rechtop gezet te worden. Het schip bij het Italiaanse eiland Giglio zal in september van haar ligplaats worden opgetakeld. De laatste werkzaamheden om het schip recht te krijgen, worden deze week afgerond. Al vanaf april 2012 werkte het bergingsbedrijf aan de ballasttanks die het schip gaan helpen.

Het rechtop zetten zal naar verwachting 8 a 10 uur duren. Daarna sleept men het schip naar de Toscaanse Piombino om vandaar te worden gesloopt. Eerder dit jaar kozen de autoriteiten voor deze haven, vanwege de tactische ligging van de haven. Zowel economisch als ecologisch zou dit de beste optie zijn. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger