Celebrity Millennium weer gestrand in Alaska

Celebrity MillenniumHet cruiseschip Celebrity Millennium is voor de tweede keer deze maand gestrand in Alaska, dit keer in Ketchikan. Eerder strandde de Millennium in Seward, Alaska. Het schip had toen een probleem met een van de voortstuwings motoren waardoor het vier uur later dan gepland aan kwam in Seward.  De cruisemaatschappij besloot om het schip direct te repareren waardoor de Celebrity Millennium pas vier dagen later, op dinsdag, kon vertrekken naar Vancouver. De route van het schip werd geschrapt. Dit keer is niet precies bekend wat er aan de hand is. Celebrity Cruises geeft wel aan dat er wederom een technisch probleem is met de voortstuwingsmotoren. Het schip zal in ieder geval nog in Ketchikan blijven waardoor o.a. het bezoek aan Icy Straight Point en Juneau niet doorgaan.

Het schip was op 16 augustus 2013 vertrokken uit Vancouver om twee dagen later in Ketchikan aan te komen. De route bestond uit Icy Strait Point, Juneau, Skagway (aanstaande woensdag), Hubbard Glacier (donderdag) en eindbestemming Seward op vrijdag.

Update 20 aug. 23:15 uur: Inmiddels heeft Celebrity Cruises besloten de resterende dagen van de cruise te annuleren. Alle passagiers krijgen de volledige cruisesom terug en een tegoed van 100% voor de volgende cruise. problemen zijn veroorzaakt door dezelfde voortstuwingsmotor als eerder deze maand.

Bekijk het schip via de webcam terwijl het in Ketchikan ligt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.