Seabourn en Fincantieri akkoord over bouw nieuw cruiseschip

Seabourn Odyssey

Seabourn en Fincantieri hebben dinsdag bekendgemaakt tot een akkoord te zijn gekomen over de bouw van een nieuw ultra-luxe cruiseschip. De opdracht volgt op een intentieverklaring die oktober vorig jaar door beide partijen was ondertekend. De oplevering van het cruiseschip staat gepland in de tweede helft van 2016. Het cruiseschip, dat alleen maar suites bevat, wordt 40.350 brutoton, 210 meter lang en 28 meter breed. Het zal vergelijkbaar zijn met Seabourns schepen uit de Odyssey-klasse, alleen dan met een extra dek en grotere publieke ruimtes. De maximale snelheid zal 18,6 knopen bedragen. Het schip biedt ruimte aan 604 gasten in 302 ruime hutten, allen met een privebalkon. Het schip zal worden gebouwd volgens de allernieuwste technologieën, zodat o.a. het brandstofverbruik wordt verminderd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​