Cruisereiziger
BestemmingenOngeval

Herstelde Marco Polo arriveert in Amsterdam

Marco Polo

De Marco Polo verbleef maandag in Amsterdam voor een stop tijdens een 15-daagse cruise naar Noorwegen en het Noorderlicht. Zondagavond vertrok het cruiseschip met 791 passagiers uit Londen Tilbury, nadat het was vrijgegeven door de plaatselijke authoriteiten. Eerder op de dag zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd in een klein gedeelte van het Waldorf Restaurant dat vrijdag getroffen werd door een gigantische golf. Bij het incident overleed 1 passagier en raakten enkele anderen licht gewond.

‘Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de passagiers en hun families in deze moeilijke periode. De veiligheid en comfort van onze passagiers is en zal altijd ons grootste belang zijn. De Marco Polo ondergaat strenge en strikte onderzoeken en wordt regelmatig geinspecteerd waaronder een recente jaarlijkse droogdok inspectie en certificering. De Marco Polo is zeewaardig schip dat onderhouden wordt met volledige inachtneming van strenge Britse en internationale maritieme regelgeving en bemand wordt door een professionele en toegewijde bemanning. Ze heeft ook het extra voordeel van een romp die speciaal is ontworpen voor speciale reizen naar de Noordpool en Antarctica. We zijn geraakt door de overweldigende steun die we hebben ontvangen en de lof van de passagiers die de buitenissige golfincident hebben meegemaakt voor de kapitein, zijn officieren en hardwerkende crew. Deze kwam ook van veel van onze klanten die regelmatig cruisen aan boord van de geliefde Marco Polo’, aldus rederij Cruise & Maritime Voyages in een verklaring.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger