Cruisereiziger
BouwContract

MSC Cruises laat 2 nieuwe cruiseschepen bouwen

MSC Preziosa

MSC Cruises heeft vandaag in Parijs bekendgemaakt dat het een intentieverklaring heeft ondertekend met STX France in Saint-Nazaire voor de bouw van twee nieuwe cruiseschepen. Hiermee is een investeringsbudget gemoeid van 1,5 miljard euro. Tevens ligt er een optie voor nog 2 schepen van dezelfde MSC Vista-klasse, die de totale som zou verdubbelen. Het is de grootste order uit de geschiedenis van de Italiaanse rederij, die momenteel 12 schepen in haar vloot heeft. Het laatste cruiseschip dat voor MSC Cruises in de vaart kwam was de MSC Preziosa (4.300 passagiers) in het voorjaar van 2013.

De nieuwe schepen (167.600 brutoton) zullen een maximale lengte hebben van 315 meter en zijn 43 meter breed. Ze bieden plaats aan 5.700 passagiers en 1.536 bemanningsleden. Er zullen 2.250 hutten aan boord zijn. Qua lengte zijn ze kleiner dan de schepen uit de Fantasia-klasse, maar ze kunnen meer passagiers herbergen. In termen van capaciteit gaan ze tot de grootste cruiseschepen ter wereld behoren. Met het binnenslepen van het contract voor de bouw troeft STX haar concurrenten het Italiaanse Fincantieri en de Duitse Meyer Werft af. Tot op heden zijn alle schepen van MSC Cruises in Frankrijk gebouwd.

De eerste 2 nieuwe cruiseschepen worden naar verwachting in 2017 en 2019 door de Franse werf opgeleverd. De start van de bouw staat gepland in het voorjaar van 2015.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!