Cruisereiziger
Stormen

Verklaring Royal Caribbean International over Anthem of the Seas

Royal Caribbean International heeft woensdag de volgende verklaring doen uitgaan naar aanleiding van de hevige storm waarin haar cruiseschip Anthem of the Seas afgelopen weekend terecht kwam:

‘We zijn dankbaar voor de veilige terugkeer van onze gasten en bemanning. Wij verontschuldigen ons voor het blootstellen van onze gasten en bemanning aan het weer waar zij mee werden geconfronteerd en voor wat zij door moesten maken. Ons schip en onze bemanning heeft zeer goed gehandeld om iedereen veilig te houden tijdens het zware weer. Van meer dan 6.000 mensen aan boord werden slechts vier lichte verwondingen gemeld. Desondanks heeft deze situatie, uitzonderlijk als het was, hiaten in ons planningssysteem aan het licht gebracht die we aan gaan pakken. Hoewel dit systeem goed heeft gewerkt in een groot aantal gevallen van slecht weer over de gehele wereld heeft de gebeurtenis deze week aangetoond dat we verbeteringen moeten doorvoeren.

De ernst van de storm, met 120 mph wind, overtrof ver de verwachtingen. Toch is het onze verantwoordelijkheid om elke verrassing zo veel mogelijk uit te sluiten. Met ingang van vandaag verscherpen we ons beleid om stormen te vermijden en hebben onze inzet op ons hoofdkantoor in Miami uitgebreid om extra begeleiding te bieden aan de kapiteins van onze schepen. Een groot deel van de oppervlakkige schade die de storm heeft veroorzaakt op de Anthem of the Seas is gerepareerd. We verwachten haar geplande route voor de cruise van volgende week te kunnen hervatten. Nogmaals bieden wij onze excuses aan aan onze gasten en bemanning’.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger