Reportage: Transatlantische oversteek van Costa Deliziosa (deel 2)

Zeedag – maandag 5 december 2016
Onze dag op zee begon met een ontbijt aan het buffet. Costa Cruises heeft afgelopen jaar een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is het nu ook weer mogelijk om tijdens het ontbijt warme gerechten te eten bij het buffet, zoals omeletten, spiegeleieren, wafels en meer.
Tijdens het ontbijt is het daarnaast ook mogelijk om in het hoofdrestaurant te eten. Anders dan op veel andere cruiseschepen worden eiergerechten en koffie, thee in het hoofdrestaurant aan tafel geserveerd. Je broodjes, cornflakes, cakejes en sapjes haal je op bij een buffet in het midden van het hoofdrestaurant.

Casablanca – dinsdag 6 december 2016
De Costa Deliziosa brengt vandaag een lange dag door in Casablanca. We arriveren er vroeg in de ochtend en blijven tot maar liefst 23.00u in de haven liggen.
De haven van Casablanca is een grote industriehaven. Ook het cruiseschip legt aan in het industriegebied. Om de stad te voet te bereiken dien je door het havengebied te lopen. Het is er vies, modderig en de vrachtauto’s razen langs je heen. Andere rederijen zetten wel eens kostenloze shuttle bussen in naar de ingang van de haven, Costa Cruises helaas niet.
Wel is het mogelijk om voor ongeveer €15 per persoon de Costa shuttle te nemen naar het centrum, een fors tarief.
Bekende bezienswaardigheden in Casablanca zijn de Hassan II moskee, de Medina en natuurlijk Rick’s Cafe, bekend van de film Casablanca.

Zeedag – woensdag 7 december 2016
Een zeedag met heerlijk weer! Al vroeg in de ochtend is het zonnig en later wordt het nog iets warmer. Op het schip zijn voldoende ligbedjes en er is altijd wel een mooi plekje te vinden.
Aan het zwembad op het middendek is er veel drukte, ook van het entertainment team. Indien je het leuk vindt kun je meedoen aan allerhande spelletjes en dansjes. Wil je wat meer rust? Dan is er het tweede zwembad op het achterdek of één van de vele ligbedden op de dekken 10 en 11.

Wat mij betreft is de toeslag van €6,50 voor een goede, Italiaanse pizza een prima prijs. Het hamburgerrestaurant kent een toeslag van €10 per persoon en dat vind ik voor een hamburger wat aan de dure kant.
Lanzarote – donderdag 8 december 2016
De Costa Deliziosa arriveerde vandaag al vroeg in de ochtend in de haven van Arrecife, waar ook de AIDAsol al aan de kade lag. Iets later legde ook een 3e schip, de Pullmantur Horizon tegenover ons aan.

Na een café con leche op het terras in Arrecife liepen we verder over de wandelpromenade naar Playa Honda en van daaruit namen we de stadsbus richting Playa del Carmen.
Playa del Carmen is een bekende toeristenplaats waar met name veel Britten en Duitsers komen en dit is goed te zien in het winkelaanbod en aanbod in de barretjes en restaurantjes. Wij kozen echter voor een traditionele Spaanse lunch in een eettentje in Arrecife waar we voor het Menu del Dia kozen.
Weer terug in het centrum bleek dat in verband met een Spaanse feestdag veel winkels gesloten bleven.

Na de uitgebreide lunch aan wal hadden we ‘s avonds geen behoefte meer aan een uitgebreid diner, daarom kozen we ervoor om te eten bij het buffet aan boord.
Lees ook:
- Reportage: Transatlantische oversteek met Savona, Marseille en Barcelona (deel 1)
- Reportage: Transatlantische oversteek met Casablanca en Lanzarote (deel 2)
- Reportage: Transatlantische oversteek met Tenerife, de 6-daagse oversteek en Antigua (deel 3)
- Reportage: Transatlantische oversteek met Catalina Island, Amber Cove en Fort Lauderdale (deel 4)

