Bemanningslid overlijdt bij gasfles explosie op Emerald Princess

Emerald Princess

Een gas explosie op de Emerald Princess (3082 passagiers) heeft een personeelslid van het schip niet overleefd. De explosie gebeurde in Dunedin (Port Chalmers) Nieuw-Zeeland, waar het schip op dat moment was aangemeerd. Tijdens technische onderhoudswerkzaamheden aan de hydraulische installatie van een tenderboot explodeerde een gasfles. Zo rond 15:00 uur ‘s middags vond het ongeval plaats. De nationaliteit van de overledenen is niet bekend omdat de rederij donderdagavond nog contact probeerde te leggen met familieleden. Cruisepassagiers werden door de kapitein geïnformeerd.

“We zijn diepgeraakt dat een personeelslid van de Emerald Princess dodelijk is verongelukt. We leven mee met familieleden en denken aan ze,”  geeft de rederij aan in haar uitingen.

De Emerald Princess is bezig aan een 13-daagse van Sydney waar het 1 februari vertrok naar verschillende bestemmingen in Nieuw-Zeeland. Het cruiseschip zou die middag om 16:00 vertrekken naar de laatste haven op de reis, Fjordland National Park. Het schip blijft tot nader order aan de kade liggen voor onderzoek door de lokale autoriteiten. Op 13 februari 2017 eindigt de Emerald Princess weer in Sydney.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)