Zondag onverwacht bezoek Independence of the Seas aan Rotterdam

Independence of the Seas

Cruise Port Rotterdam meldt dat aanstaande zondag 30 april het cruiseschip Independence of the Seas onverwacht Rotterdam zal aandoen. Het is een maiden call voor het schip van Royal Caribbean, aangezien deze nog niet eerder in ‘Rotjeknor’ te gast was. Volgens de Rotterdamse cruiseterminal arriveert de Independence of the Seas, ook wel liefkozend ‘Indy’ genoemd, om 06:00 uur ‘s ochtends al aan bij de Holland Americakade. Als vertrektijd wordt 17:00 uur 14:30 uur (status 29/4) genoemd. Beide tijden zijn vooralsnog onder voorbehoud.

De Independence of the Seas vertrekt vrijdag voor een 4-daagse cruise met Southampton als in- en ontschepingshaven. Op de oorspronkelijke route stonden Zeebrugge (29 april) en Le Havre (30 april) gepland.

De Independence of the Seas is het derde cruiseschip van Royal Caribbean International in de Freedom-klasse. Zusterschepen in de vloot zijn de Freedom of the Seas en de Liberty of the Seas. Tot aan de cruiseschepen uit de Oasis-klasse waren dit de grootste passagiersschepen ter wereld. De Independence of the Seas kwam in 2008 in de vaart, heeft een brutotonnage van 160.000 en een capaciteit van 3.634 passagiers.

Klik hier voor meer informatie, nieuws, video’s en recensies over de Independence of the Seas.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!