Cruisereiziger
Riviercruisen

Aangepast riviercruiseschip MS Viola in mei gereed voor eerste cruises

Het voormalige riviercruiseschip Henri Dunant van het Rode Kruis komt in het nieuw weer in de vaart bij Phoenix Reisen vanaf juni onder de naam MS Viola. Mensen met een handicap kunnen op dit schip met een begeleider op een aangepaste vakantie. Het schip zelf werd in de afgelopen maanden intensief opgeknapt en voorzien van nieuwe interieurs. Zo beschikt de Viola over 34 rolstoeltoegankelijke hutten en is het schip barrièrevrij en toegankelijk ontworpen voor minder validen. Er zijn hutten met een gedeelde of eigen badkamer beschikbaar.

De hutten hebben extra brede toegangen, in hoogte verstelbare bedden en een aangepaste badkamer.  Voor begeleiders zijn (25) reguliere hutten beschikbaar. Daarnaast omvat het schip een restaurant, een panoramasalon, kapper en een toegankelijk zonnendek.

Phoenix Reisen werkt samen met de Nederlandse rederij Rijfers en het Duitse Malteser Hilfsdienst (soort Rode Kruis) die de zorg aan boord met medici (1 arts en 2 verpleegkundigen) op zich gaan nemen. Dialysepatiënten kunnen in ziekenhuizen langs de route dialyse-mogelijkheden afnemen.

Eerste cruise

De eerste cruise van het MS Viola vindt plaats op 3 juni. Gedurende de maanden daarna zijn er twee verschillende routes in Nederland en Duitsland.  De route naar Nederland gaat van Bonn naar Nijmegen, Gorinchem, Rotterdam, Arnhem, Emmerich en terug naar Bonn. De tweede route gaat van Bonn naar Königswinter, Koblenz, Boppard, Rüdesheim, Lahnstein, Remagen en eindigt wederom in Bonn. 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)