Welke cruises vertrekken uit Amsterdam in 2020?

In 2020 zijn er weer talloze cruiseschepen die vertrekken uit Amsterdam. Wij geven je een overzicht per bestemming welke schepen waar naar toe varen. Veel plezier bij het uitzoeken van je volgende cruise!

Wil je vanuit Rotterdam cruisen in 2020? Klik dan hier voor een overzicht.

Mini cruises

Twee leuke minicruises vertrekken uit Amsterdam naar Rotterdam! Een hele betaalbare manier om het cruisen eens uit te proberen.

 • Columbus: 6 mei en 29 augustus. Je gaat in vier dagen naar Rotterdam via Londen en Antwerpen. Vanaf €249.

West-Europa

Het enige cruiseschip vanuit Amsterdam dat een aantal West-Europese steden bezoekt is de ultraluxe Silver Spirit op 7 september. Zij bezoekt Zeebrugge, Honfleur en Portsmouth voordat de 7-daagse cruise eindigt in Londen. Vanaf €2780.

Vanuit Rotterdam en IJmuiden gaan meer cruises naar de West-Europese steden. Klik hier voor Rotterdam.

Britse Eilanden

Veel cruiseschepen zullen vanuit Amsterdam Groot-Brittannië gaan bezoeken. Dit zijn:

IJsland

Wie naar IJsland wil vanuit Amsterdam heeft een klein aantal keuzes. Je kan ook eventueel vanuit Rotterdam. 

Op 4 augustus vertrekt de Zaandam voor een Voyage of the Vikings, via IJsland naar Groenland en Canada. 19 dagen vanaf €4599.

De Brilliance of the Seas gaat op 2 september voor een 16-daagse reis ook naar Ijsland en daarna Groenland en Amerika. Prijs op aanvraag.

Noorse Fjorden

Dé meest populaire bestemming vanuit Amsterdam is ongetwijfeld een bezoek aan de Noorse Fjorden. Elke week vertrekt wel een cruiseschip naar Noorwegen.

 • Viking Sky: 8 september, eindigend in Bergen. 8 dagen vanaf ca. €4240 (all-inclusive, inclusief excursies)
 • Seabourn Ovation: 6 juni, 15 dagen. Vanaf €8799.

Nieuw Statendam:

 • route ‘VikingSaga’s’ met Stavanger of Eidfjord, Flam, Oslo, Kristiansand: 3 mei, 31 mei, 28 juni, 26 juli, 23 augustus. 8 dagen. Vanaf €1299.
 • route ‘Noorse Legenden’ Bergen, Alesund of Molde,  Geiranger, Eidfjord: 24 mei, 21 juni, 19 juli.  8 dagen. Vanaf €1349.
 • route Bergen, Andalsnes, Olden, Eidfjord: 16 augustus. Vanaf €1349.

Noordkaap

Vanuit Amsterdam kan je helemaal in het Noordelijkste puntje van het Europese vasteland komen; de Noordkaap. Deze bestemming wordt gecombineerd met de Noorse Fjorden.

Op 7 juni en 5 juli vertrekt de Nieuw Statendam voor een 15 daagse reis naar de Noordkaap. Op beide routes vaart de Nieuw Statendam naar dezelfde havens: Eidfjord, Bergen, Molde, Trondheim, Honningsvag, Alesund, Flam & Stavanger. Deze cruise is beschikbaar vanaf €2299.

De kleinere Veendam (1350 passagiers) maakt op 6 juni en 8 augustus de Noordkaap cruise. Op 6 juni bezoek je Bergen, Molde, Narvik, Tromso, Honningsvag, Bronnoysund, Alesund, Flam & Eidfjord. Op de route van 8 augustus zie je een paar andere bestemmingen, namelijk Harstad,  Gravdal, Trondheim (in plaats van Flam en Narvik).  Vanaf €2599.

Bij Holland America Line is het gemakkelijk om cruises achter elkaar te doen. Zo kan je met de Veendam op 6 juni een IJsland cruise achter een Noordkaap cruise plakken en een 36-daagse cruise creëren. Vanaf €6899.  De cruise van 8 augustus is combineerbaar met een Middellandse Zee cruise naar Venetië. Deze 32-daagse cruise is beschikbaar vanaf €5199.

Oostzee

De Baltische staten rondom de Oostzee kunnen allemaal in 1 cruise bezocht worden. Geniet van de Scandinavische gastvrijheid in Denemarken, Zweden en Finland. Laat je verrassen door de Duitse steden en cultuur in Estland en Rusland. St. Petersburg is de topbestemming. Tip: zorg dat je een cruise boekt waar je twee dagen de tijd hebt om deze prachtige stad te verkennen. Meer informatie over de bestemmingen in de Oostzee lees je in Welke schepen varen in de Oostzee?

 • Brilliance of the Seas: 17 mei,  22 juni, 4 juli, 28 juli (o.a Skagen), 21 augustus, 13 dagen. Vanaf €1445
 • Celebrity Reflection: 29 juli, 22 augustus, 3 september, 13 dagen. Vanaf €1709
 • Nieuw Statendam: 10 mei (o.a. Aarhus), 30 augustus, 15 dagen. Vanaf €2299
 • Norwegian Jade: 27 juni (o.a. Riga, Gdynia, Klaipeda), 15 dagen. Vanaf €2259
 • Veendam: 23 mei (o.a. Ronne, Klaipeda, Aarhus) en 25 juli (o.a. Visby), 15 dagen. Vanaf €2798

Middellandse Zee

Traditioneel zoeken aan het einde van de zomer de cruiseschepen die in West-Europa actief waren warmere oorden op.  De meeste cruiseschepen met Amsterdam als thuisbasis, vertrekken eind augustus en in september naar de Middellandse Zee.

De volgende cruises naar de Middellandse Zee zijn beschikbaar:

Transatlantisch

Je kunt vanuit Amsterdam naar het continent Amerika varen. Er zijn een aantal cruises die via Ijsland en Groenland gaan:

 • Op 4 augustus vertrekt de Zaandam voor een Voyage of the Vikings, via IJsland naar Groenland en Canada. 19 dagen vanaf €4599
 • De Brilliance of the Seas gaat op 2 september voor een 16-daagse reis ook naar Ijsland en daarna Groenland en Amerika. (prijs op aanvraag)

De ultraluxe Seven Seas Navigator vertrekt op 17 augustus voor een reis naar Barcelona om vervolgens de transatlantische oversteek te maken. Je komt dan 29 dagen later aan in New York. Deze cruise is inclusief alles, ook excursies. Vanaf €10.949

Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUI

 

Genoemde prijzen zijn van juni 2019.

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.