Nieuw Amsterdam cruise geannuleerd door technisch probleem

Holland America Line heeft een cruise van de Nieuw Amsterdam die op zaterdag 14 december zou vertrekken geannuleerd. Doordat een van de azipods niet functioneert, mag het schip niet uitvaren vanwege veiligheid. De rederij heeft wel toestemming daarvoor gevraagd aan de autoriteiten om uit te mogen varen, maar dat liet op zich wachten. De rederij heeft daarom besloten om de cruise vanuit Fort Lauderdale, Florida te annuleren.

Compensatie

De rederij biedt gasten diverse compensaties. In ieder geval krijgen ze hun volledige cruisesom terug inclusief al geboekte excursies en extra’s, hotelboekingen en kosten die voortvloeien uit het omboeken van de vluchten. Gasten konden ook 1 nacht aan boord blijven. Een aantal van hen is omgeboekt naar andere HAL schepen. Bovendien krijgen ze een 100% cruisetegoed voor een volgende cruise.

De geannuleerde 8-daagse cruise zou gaan van Fort Lauderdale naar het privé-eiland Half Moon Cay, Grand Turk, San Juan en St. Thomas.

Volgende cruises

De Holland America Line laat weten dat gasten van de volgende cruise, die zal starten op 21 december, worden geïnformeerd over het doorgaan. Dit zal de rederij uiterlijk dinsdag laten weten.

Uiteraard biedt de rederij hun excuses aan voor de ontstane situatie.

 

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Nieuw Amsterdam cruise geannuleerd door technisch probleem

 • 16 december 2019 om 11:22
  Permalink

  Goede morgen,

  Het betreft in dit geval de Nieuw Amsterdam en niet de Nieuw Statendam die een probleem heeft met een azipod.

  • 16 december 2019 om 11:48
   Permalink

   Dank, u heeft helemaal gelijk. We hebben het inmiddels aangepast. Excuses voor het ongemak.

Reacties zijn gesloten.