Cruisereiziger

Grand Turk

Terug naar Midden-Amerika

Aanlegplaats

In Grand Turk leggen de cruiseschepen aan de zuidwestkant van het eiland aan. De korte pier ligt direct aan het strand en er is plek voor 2 cruiseschepen; het is dus nooit enorm druk op het eiland.

Afstand naar stad

Na de pier loop je door een souvenirwinkel een plein op met nog een aantal andere winkeltjes. Vanaf hier heb je gratis toegang tot het strand of Margaritaville of kan je een taxi nemen naar de hoofdstad Cockburn Town. De stad ligt op ca. 6 kilometer van het schip, maar de meeste passagiers gaan in Grand Turk niet ver.

Wat kan je doen op Grand Turk?

Grand Turk is een favoriet van veel cruisepassagiers die naar het Caribisch gebied gaan. Als je de bestemming nadert, zie je meteen waarom: de lange witte stranden en het prachtige, helderblauwe water en de groene palmbomen; het is een waar stuk paradijs.

Vanaf het pleintje na de pier loop je in 2 minuten naar het strand, aan de weerszijden van de pier. De strandstoelen en parasols zijn gratis te gebruiken. Hoe verder je loopt, hoe rustiger het wordt. Je komt allerlei strandtentjes tegen waar je lekkere cocktails en snacks kunt nuttigen. Op 10 minuten lopen vanaf de pier vind je Jack’s Shack. Dit is één van de meest bekende Caribische strandtentjes, voornamelijk vanwege de meest populaire inwoner van het eiland: Topher. Topher is de goldendoodle hond van de eigenaar van Jack’s Shack en hij houdt van zwemmen, rennen, spelen en graven.

Eveneens populair in Grand Turk is Margaritaville. Dit resort heeft een restaurant, bar en een groot zwembad met poolside service. Er wordt de hele dag muziek gedraaid en de DJ is tevens entertainer. Margaritaville Grand Turk heeft ook een surfmachine: de FlowRider, waar je voor ongeveer $20 een uur onder begeleiding mag surfen.

Vanwege het paradijselijk heldere water en de natuur, zijn de excursies veelal gericht op watersporten zoals snorkelen, varen met een catamaran of een kajak, zwemmen met pijlstaartroggen (onder begeleiding) of een paar uur met een quad, jeep of segway door de natuur rijden, terwijl je over het eiland leert.

Het eiland van Grand Turk is klein, dus het duurt nooit lang voordat je de bestemming van jouw excursie bereikt, en na afloop heb je vaak nog de kans om even over het strand te lopen en te genieten van het uitzicht op jouw schip. Door het grote diepteverschil tussen het begin en einde van de pier, kunnen de cruiseschepen heel dichtbij aanmeren (ca. 25 meter vanaf het strand), en dit zorgt voor een indrukwekkend uitzicht.

Bekijk welke cruises naar Grand Turk gaan

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Grand Turk

Tekst: Noëlle van Trikt