Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Nieuwe cruiseschepen in 2019: de 9 familie schepen

En wederom een topjaar, dat wordt 2019 voor vele rederijen. Waren er in 2018 15 nieuwe cruiseschepen in de vaart gekomen, in 2019 maar liefst 21 cruiseschepen! Hiervan zijn 9 grote familieschepen en 12 die zich richten op minder reizigers en vaak meer luxe.

De grootste schepen dit jaar zijn de MSC Bellissima, MSC Grandiosa, Costa Smeralda, Costa Venezia, Norwegian Encore, Spectrum of the Seas en Carnival Panorama.  Zij bieden aan meer dan 4000 passagiers vermaak op hun cruisevakantie. Het schoonste cruiseschip is met stip de Costa Smeralda dat volledig op het groene LNG (vloeibaar aardgas) kan varen. Moedermaatschappij Carnival Corporation zet vol in op groene cruiseschepen en de komende jaren zijn er zeker nog 6 LNG schepen te verwachten.

Twee schepen zijn bestemd voor de Aziatische cruisepassagiers: de Spectrum of the Seas en de Costa Venezia.

Luxe kleine schepen

In 2019 worden minimaal 9 kleinere cruiseschepen opgeleverd, zeer verschillend van aard, bijvoorbeeld heel luxe of meer geschikt voor expeditiecruises.  Vol verwachting wordt ook gekeken naar expeditieschip Celebrity Flora die in Nederland gebouwd wordt. Ook expeditieschip Hondius voor het Nederlandse Oceanwide Expeditions is voor het eerst een gloednieuw schip voor deze rederij.

Spannend is het voor twee rederijen; zullen hun schepen dit jaar daadwerkelijk gaan opgeleverd worden? Het gaat daarbij om rederij Star Clippers en Hurtigruten. Het nieuwe zeilschip van Star Clippers, Flying Clipper, liep vertraging op en wordt twee jaar (oorspronkelijk 2017) later opgeleverd dan de bedoeling was. Ook de Fridtjof Nansen (Hurtigruten) is vertraagd doordat de Roald Amundsen in 2018 vertraging opliep en in 2019 het levenslicht ziet.

Hieronder een 1e overzicht van de schepen van 2019 waarin de familierederijen centraal staan. Op volgorde van oplevering:

1.Mein Schiff 2 – TUI Cruises

Mein Schiff 2***** (97.000 ton, 2500 passagiers) is het zesde nieuwbouw schip voor het Duitse TUI Cruises en is gebouwd bij Meyer Turku. De nieuwe Mein Schiff 2 vervangt naamgenoot Mein Schiff 2, die inmiddels een nieuwe naam ‘Mein Schiff Herz’ heeft gekregen. De ‘nieuwe’ Mein Schiff 2 biedt ruime hutten en suites aan zoals de Himmel & Meer suites met een dakterras en grote familiehutten. Voor Suitegasten zijn er extra faciliteiten zoals een lounge. Bij TUI Cruises is veel inclusief onder de noemer ‘Premium All Inclusive’ zoals veel drankjes, vrijwel alle restaurants, sauna en sportfaciliteiten.

Bestemmingen van de Mein Schiff 2

De doop zal op 9 februari plaatsvinden in Lissabon. Dat zal tijdens haar maiden voyage zijn die op 3 februari van start gaat in Bremerhaven. Tijdens de 12-daagse cruise zullen ook La Coruna, Leixoes, Cadiz, Arrecife en Las Palmas worden aangedaan. In de Portugese hoofdstad verblijft de Mein Schiff 2 in totaal 3 dagen.  In de daarna volgende maanden maakt het schip voornamelijk 10-daagse cruises vanuit Palma de Mallorca in het westelijk deel van de Middellandse Zee. Cruises zijn beschikbaar vanaf €695

TUI Cruises Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel TUI Zeetours - Nieuw!

2. MSC Bellissima – MSC Cruises

MSC Bellissima  (ca 177.000 ton, 4500 passagiers) is een zusterschip van de zeer succesvolle MSC Meraviglia (2017). Op 2 maart 2019 wordt het schip gedoopt in Southampton. De schepen van het Vista project zijn voor elk seizoen en elke route geschikt.  De MSC Bellissima wordt begin maart verwacht. Het schip bevat mooie panorama ruimtes, een indoor promenade (mét fantastisch LED plafond) van twee dekken met winkels, restaurants en innovatieve bars. Er is een groot aquapark met het grootste LED scherm op zee. Er zijn hutten van twee verdiepingen met privé bubbelbad en uiteraard de MSC Yacht Club met solarium, privé lounge en zwembad.

Bestemmingen MSC Bellissima

De MSC Bellissima vaart tot november 2019 een wekelijkse route met Genua, Napels, Messina, La Valletta (Malta), Barcelona en Marseille. Er kan vrijwel overal ingescheept worden. Daarna gaat het schip naar Dubai. Cruises zijn beschikbaar vanaf €349 voor een 4-daagse cruise / €719 voor een 8-daagse cruise.

MSC Cruises
Hoe is het cruisen bij MSC Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

3. Costa Venezia – Costa Cruises

De Costa Venezia wordt het eerste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij dat speciaal wordt gebouwd en ontworpen voor de Chinese markt.

Het design van het schip zal speciaal in het teken staan van de stad Venetië. Chinese gasten zullen genieten van een ‘virtuele’ reis in Venetië met eten, kunst, muziek en entertainment. ‘s Avonds kunnen zij deelnemen aan een bijzondere versie van het Carnaval van Venetië, het beroemde festival van de stad, bekend om zijn excentrieke maskers.

Bestemmingen van de Costa Venezia

Op 8 maart 2019 vertrekt het voor een 53-daagse cruise vanuit Triest naar Yokohama. De Costa Venezia arriveert op 29 april 2019 in de Japanse havenstad. Tijdens de cruise wordt Italië, Kroatië, Griekenland en Israël aangedaan waarna het via het Suezkanaal koers zet naar Jordanië, Oman, Dubai en Abu Dhabi. Vervolgens staan er stops gepland in India, Sri Lanka en Maleisië. Het laatste gedeelte van de cruise is van Singapore naar Thailand, Vietnam, Hong Kong, Taiwan om tenslotte in Japan te eindigen. Cruises zijn beschikbaar vanaf €1749 (20 dagen van Italië naar Dubai)

CruiseOnline - Nieuw! Cruisereizen Stip TUI

4. Spectrum of the Seas – Royal Caribbean Int.

Spectrum of the Seas is het eerste cruiseschip van Royal Caribbean International in de Ultra Quantum-klasse. Zusterschepen uit de Quantum klasse zijn onder andere de Quantum of the Seas en Anthem of the Seas.

De Spectrum of the Seas omvat net als haar zusterschepen 18 dekken voor 4180 gasten die in een van de 2090 hutten kunnen overnachten. Het nieuwe schip is speciaal ontworpen voor gasten uit de China en de Azië-Pacific regio. Op het schip zijn bijvoorbeeld een tokkelbaan te vinden, robot bartenders in de Bionic Bar, de skydive op zee, botsauto’s en de beroemde binnenhutten met een virtueel balkon. Op 18 april 2019 vertrekt het schip van Europa naar Dubai. Om daarna verder te varen naar Azië.

Bestemmingen van de Spectrum of the Seas

Vanaf juni 2019 vaart de Spectrum of the Seas cruises vanuit Shanghai.

Sunweb - Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

5. Costa Smeralda – Costa Cruises

De Costa Smeralda (ca 183.00 ton, 5200 passagiers) is een schip dat eind oktober 2019 in de vaart komt. Momenteel wordt het schip gebouwd bij Meyer in Turku, Finland. De Costa Smeralda kiest half oktober 2019 het ruime sop en vertrekt op 20 oktober 2019 van Hamburg naar Savona. Daarna volgt dan de feestelijke doop in dezelfde stad op 3 november.

Het Costa vlaggenschip zal het meest duurzame schip in de vloot worden omdat zij LNG (vloeibaar aardgas) als brandstof zal gebruiken, momenteel de schoonste fossiele brandstof.

De naam van het schip, Smeralda, weerspiegelt één van de mooiste toeristische kusten is in Sardinië. Daarnaast nemen de deknamen en openbare ruimtes de cruisereizigers mee op een reis door Italië, van Palermo (dek 4) tot aan Triest (dek 20). Het hart van het schip is het Collosseum, een gebied in het midden van het schip dat drie dekken hoog is en het bruisende middelpunt met themalounges en grote digitale schermen.

Bestemmingen Costa Smeralda

In haar eerste seizoen reist de Costa Smeralda vanaf november in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee. Het schip bezoekt elke week Savona, La Spezia, Civitavecchia, Palma, Barcelona en Marseille. Cruises op de Costa Smeralda zijn beschikbaar vanaf € 489 (8 dagen).

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

6. Sky Princess – Princess Cruises

De Sky Princess, zusterschip van de Royal Princess, Regal Princess en Majestic Princess maakt in oktober 2019 haar debuut met een serie van cruises in de Middellandse Zee. Het 3.660 passagiers tellende schip (143.700 brutoton) zal voortborduren op het succesvolle ontwerpplatform dat werd gebruikt voor de eerdere Royal-klasse schepen.

Hoogtepunten zijn o.a. een torenhoog centraal Atrium (piazza-stijl), de entertainmentlocatie Princess Live!, de ontspanningsruimte Sanctuary (alleen voor volwassenen), Camp Discovery voor kinderen, eetgelegenheden zoals Salty Dog Grill, Alfredo’s Pizzeria, Vines Wine Bar, Chef’s Table Lumiere en World Fresh Marketplace, met een nieuw decor en design over het gehele schip. Sky Princess krijgt daarnaast ook het openlucht theater ‘Movies Under the Stars’ en 80% van alle hutten bevat een balkon. In de komende maanden zullen ook nog enkele nieuwe innovaties worden onthuld.

Bestemmingen Sky Princess

De inaugurele cruises van de Sky Princess in de Middellandse Zee omvatten 10 vertrekken met 8 unieke routes. De eerste 7-daagse cruise van Athene (Pireaus) naar Barcelona vertrekt op 20 oktober 2019. In de winter vaart ze vanaf Fort Lauderdale cruises naar het Caribisch gebied. In de zomer van 2020 zal de Sky Princess vanaf Kopenhagen routes maken in de Oostzee.

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

7. Norwegian Encore – Norwegian Cruise Line

De Norwegian Encore****  (164.600 ton, 4200 gasten)  komt in oktober 2019 in de vaart. Het 17e schip in de vloot wordt uitgerust met enkele populaire onderdelen

Het nieuwe schip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Encore, is het laatste schip in de Breakaway Plus klasse. Ze wordt eind 2019 (oktober) opgeleverd. De boegschildering is van de Spaanse kunstenaar Eduardo Arranz-Bravo.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de faciliteiten op de Norwegian Encore (4.000 gasten) niet veel zullen verschillen van haar zusterschepen. Zij beschikken o.a. over een kartbaan, lasergamen en een uitgebreide versie van The Haven, het luxe schip in een schip concept, een Waterfront promenade en Broadway-entertainment.

Bestemmingen van de Norwegian Encore

De Norwegian Encore zal vanaf de herfst van 2019 wekelijkse cruises gaan maken naar de Caribbean vanuit Miami. Cruises zijn beschikbaar vanaf € 999 (8 dagen).

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip Zeetours

8. MSC Grandiosa – MSC Cruises

MSC Grandiosa  (ca 177.000 ton, 4500 passagiers) is een zusterschip van de zeer succesvolle MSC Meraviglia (2017) en dus ook van de eerder in 2019 opgeleverde MSC Bellissima. De schepen van het Vista project zijn voor elk seizoen en elke route geschikt.  De Grandiosa wordt in oktober verwacht. Het schip bevat mooie panorama ruimtes, een indoor promenade (mét fantastisch LED plafond) van twee dekken met winkels, restaurants en innovatieve bars. Er is een groot aquapark met het grootste LED scherm op zee. Er zijn hutten van twee verdiepingen met privé bubbelbad en uiteraard de MSC Yacht Club met solarium, privé lounge en zwembad. Begin november wordt de Grandiosa gedoopt in Hamburg.

Bestemmingen MSC Grandiosa

De MSC Grandiosa neemt het stokje over van de Bellissima en na haar doop in Hamburg in november, vaart ze naar de Middellandse Zee voor wekelijkse cruises tussen Genua, Civitavecchia, Palermo, La Valletta, Barcelona en Marseille. Cruises zijn beschikbaar vanaf €549 voor een 8-daagse cruise.

MSC Cruises
Hoe ziet het schip eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

9. Carnival Panorama – Carnival Cruise Line

Carnival Panorama komt in november 2019 in de vaart. Ze is een zusterschip van Carnival Vista en Carnival Horizon (2018). Als de Carnival Panorama in november 2019 wordt gelanceerd bevat het talrijke binnen- en buitenruimtes waaronder Fahrenheit 555 steakhouse, de Library Bar, Bonsai Sushi, openluchtattracties zoals de Skyride, een gigantisch WaterWorkspark en het recreatiegebied SportSquare. Er is ook een levendige Havana-gedeelte met ‘tropische’ hutten, een eigen bar en zwembad in Cubaans thema, Family Harbor met extra ruime accommodaties, de Family Harbor Lounge, een luxe Cloud 9 Spa en de eet- en entertainmentruimte Ocean Plaza met zitplaatsen binnen en buiten.

Bestemmingen van de Carnival Panorama

De Carnival Panorama krijgt in 2019 het Amerikaanse Long Beach (Californië, Westkust USA) als thuishaven. Het wordt het eerste nieuwe Carnival schip sinds 20 jaar dat in Zuid-Californië wordt gestationeerd. De Panorama gaat 7-daagse cruises naar de Mexicaanse Riviera maken. Cruises zijn beschikbaar vanaf €533.

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)