Cruisereiziger
Bestemmingen

Costa Cruises lanceert nieuw cruiseprogramma Costa Fortuna

Costa Cruises heeft een nieuw cruiseprogramma voor 2023 voor haar cruiseschip Costa Fortuna gelanceerd. Het gaat om drie nieuwe routes in de Middellandse Zee, van oost naar west, zelfs tot aan de Canarische Eilanden. Deze cruises duren twee weken, een formule die voor het eerst ook midden in de zomer beschikbaar zal zijn.

Van 24 juni tot 19 augustus vaart de Costa Fortuna een route die twee van de meest populaire bestemmingen van de Middellandse Zee in één vakantie omvat: de Griekse eilanden en de Balearen. De volgende bestemmingen worden aangedaan: Savona, Civitavecchia (Rome), Messina, Heraklion (Kreta), Rhodos, Mykonos, Santorini, Argostoli (Kefalonia), Palma de Mallorca, Barcelona en Marseille.

Costa Fortuna’s tweede route gaat naar de Canarische Eilanden, waar vijf havens worden bezocht namelijk Arrecife, Puerto del Rosario, Las Palmas, San Sebastian de la Gomera en Santa Cruz de Tenerife. Ook Madeira, Malaga, Savona en, bij sommige vertrekken, Civitavecchia (Rome) staan op het programma. Cruises staan ingepland van 29 april tot 10 juni, plus vertrekken op 2 en 16 september.

De derde route, beschikbaar op 16 april, 30 september en 14 oktober, doet Istanbul aan. Tijdens de vertrekken in september en oktober staat daar ook een overnachting gepland. Ook Izmir, Athene, Malta, Savona, Civitavecchia (Rome), Catania, Barcelona en Marseille worden bezocht.

Ten slotte biedt de Costa Fortuna in de herfst, van 28 oktober tot half november, ook drie- en vierdaagse minicruises aan in het westelijke deel van de Middellandse Zee, naar Barcelona en Marseille, met vertrek vanuit Savona.

“Na de herstart in Azië met de Costa Serena is de toevoeging van de Costa Fortuna aan ons aanbod in de Middellandse Zee wederom een zeer positief teken, wat getuigt van een groeiende waardering voor onze cruises in 2023. We hebben echt exclusieve routes ontworpen voor de Costa Fortuna , alleen beschikbaar bij ons in de komende zomer. Op deze manier bieden we een extra mogelijkheid om de Middellandse Zee te ontdekken, met meer tijd beschikbaar om een breed scala aan bestemmingen te verkennen”, aldus Mario Zanetti, president van Costa Cruises.

Naast de Costa Fortuna zal Costa drie schepen aanbieden in de westelijke Middellandse Zee en twee schepen in de oostelijke Middellandse Zee, met cruises van een week. De Costa Smeralda, Costa Toscana en Costa Diadema doen Italië, Frankrijk en Spanje aan; de Costa Deliziosa vertrekt vanuit Venetië/Marghera en Bari om de eilanden van Griekenland te ontdekken, waaronder Mykonos en Santorini; de Costa Pacifica zal worden gepositioneerd in de nieuwe thuishaven Taranto, op weg naar Malta en de Griekse eilanden.

Cruises met Costa Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!