Cruisereiziger
Wereldcruise

Wereldcruise en Grand Voyage naar de polen boekbaar bij Holland America Line

Na een succesvolle voorboekingsperiode heeft Holland America Line op 24 mei officieel de boekingen voor haar twee nieuwste Grand Voyages geopend. Met de Grand Voyage: Pole-to-Pole en de wereldcruise: Grand World Voyage die beide in januari 2025 vertrekken, is dit de eerste keer dat Holland America Line twee Grand Voyages van meer dan 120 dagen tegelijk aanbiedt.

Grand Voyage naar de poolgebieden

De Grand Voyage: Pole-to-Pole aan boord van Volendam stelt cruisereizigers in staat om vijf continenten te bezoeken op een reis die van zuid naar noord reist, terwijl de Grand World Voyage aan boord van Zuiderdam zes continenten bestrijkt op een oost-naar-west route. Beide starten in van Fort Lauderdale, Florida.

“We stellen unieke reisroutes samen die aanslaan bij onze wereldreizigers, zoals blijkt uit de pre-boekingen voor deze cruises”, zegt Beth Bodensteiner, chief commercial officer van Holland America Line. “Ons team heeft twee geweldige Grand Voyages samengesteld, dus onze gasten kunnen met geen van beide fout gaan. We zijn verheugd om twee duidelijk verschillende, maar evenzeer bucketlist-routes aan te bieden.”

2025 Grand Voyage: hoogtepunten van pool tot pool met de Volendam

De Poolreis van de Volendam duurt 134 dagen/133 nachten. Het vertrek is op 25 januari 2025 vanuit Fort Lauderdale. De Volendam volgt een zuid-noord-zuidroute door het Panamakanaal, omlaag langs de westkust van Zuid-Amerika naar Antarctica en vervolgens omhoog langs Argentinië en Brazilië naar het hart van de Amazone-rivier. Het schip steekt vervolgens de Atlantische Oceaan over naar Afrika, vaart noordwaarts naar Europa en omhoog naar de Noordkaap voordat het westwaarts gaat over de noordelijke Atlantische Oceaan via IJsland en Groenland en uiteindelijk langs de oostkust van Noord-Amerika.

  • Van pool tot pool: Beneden in het zuiden brengt Volendam vier dagen lang panoramisch cruisen door in Antarctica en in het noorden steekt het schip de poolcirkel over naar de Noordkaap.
  • In totaal 68 havens verspreid over vijf continenten en 28 landen.
  • 8 overnachtingen: Fuerte Amador, Panama; Callao (Lima), Peru; Buenos Aires, Argentinië; Rio de Janeiro, Brazilië; Barcelona, ​​Spanje; Lissabon, Portugal; en Reykjavik, IJsland.
  • Memorabele momenten: door het Panamakanaal, Kaap Hoorn, Antarctica, Falklandeilanden, verkenning van de Amazone, Straat van Gibraltar, Noorse fjorden, Noordkaap, IJsland en Groenland.

Hoogtepunten van de Wereldcruise 2025 met Zuiderdam

De wereldcruise van de Zuiderdam duurt 125 dagen/124 nachten en vertrekt op 4 januari 2025 vanuit Fort Lauderdale. Vervolgens gaat de Zuiderdam door
het Panamakanaal om door te gaan naar Paaseiland alvorens de Stille Zuidzee over te steken naar Australië. Je verkent het Great Barrier Reef op weg naar Indonesië en Sri Lanka. Daarna gaat het vervolgens zuidwaarts naar Kaapstad, Zuid-Afrika, via de Seychellen, terug omhoog langs de oostkust van Afrika. Je gaat door het Suezkanaal naar Portugal voordat de Zuiderdam de Atlantische Oceaan oversteekt.

In totaal bezoekt deze wereldcruise van Holland America Line 46 havens in 32 landen verspreid over zes continenten.

  • 9 overnachtingen: Callao (twee nachten); Paaseiland; Papeete, Tahiti; Sydney, Australië; Singapore; Kaapstad; Mombasa, Kenia; Safaga, Egypte; en Barcelona.
  • 7 nachtelijke vertrekken: Manta, Ecuador; Seychellen; Kaapstad en Durban, Zuid-Afrika; Akaba, Jordanië; Civitavecchia (Rome), Italië; en Gibraltar, VK
  • Memorabele momenten: doortocht door het Panamakanaal, twee nachten in Callao, tijd om Machu Picchu, Paaseiland te bezoeken, mooie cruises in het Great Barrier Reef, twee volle dagen in Kaapstad, de mogelijkheid om Petra vanuit Jordanië te bezoeken en Luxor vanuit Safaga te ervaren.

De gecombineerde Grand Voyages zullen meer dan 4.000 live-optredens, 1.400 excursies aan wal en 5.800 pickleball-spellen bevatten.

Ontmoeting in Barcelona

Op 24 april 2025 ontmoeten Volendam en Zuiderdam elkaar in Barcelona. De twee komen dan speciaal samen voor een feest. Speciale festiviteiten waarbij beide schepen betrokken zijn, zullen de gelegenheid zijn van het perfect geplande dubbele bezoek.

Bonusvoordelen voor vroegboekingen

Gasten die vóór 3 juni 2024 de volledige 134-daagse Grand Voyage: Pole-to-Pole of 125-daagse Grand World Voyage boeken, ontvangen tegoeden aan boord en voorzieningen ter waarde van respectievelijk $8.800 of $ 8.500 per persoon.

Extra zijn onder meer een gratis bagagebezorgservice van en naar de luchthaven van Fort Lauderdale, vooruitbetaalde fooien  van de bemanning en een was- en stomerijservice bij het boeken van bepaalde soorten passagiershutten. Voorwaarden zijn van toepassing. Ga naar hollandamerica.com voor alle details.

Tarieven

Prijzen voor de wereldcruise 2025 Grand World Voyage beginnen bij €27.349.

Prijzen voor de 2025 Grand Voyage: Pole to Pole beginnen bij €29.649

Bekijk deze cruises natuurlijk bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)