Cruisereiziger
Restaurant

Nieuw Caribisch menu op cruiseschepen Holland America Line

Holland America Line introduceert op haar Caribische afvaarten nieuwe regionale themamenu’s in de Dining Room en Lido Market. Passagiers kunnen zich verheugen op een nieuwe Caribisch menu met brunch, lokale rum proeverijen en een traditionele, op piraten geïnspireerde rum punch gemaakt door de beroemde mixologist David Wondrich, die ook zijn expertise zal delen op een cruise in maart 2024 aan boord van de Zaandam.

Alle gerechten op het nieuwe Caribische brunchmenu in de Dining Room worden op zeedagen aangeboden met verse, lokale ingrediënten. Keuzes variëren van zoete tropische smaken tot hartige en omvatten Jamaicaanse bananen pannenkoeken, zoete aardappel chowder met chili pepers, Cubaanse medianoche varkensvlees en kaas sandwich, jerk burger met gegrilde ananas salsa, Dominicaanse gebakken kip met bonen en rijst, en Florida key mahi-mahi sandwich met gegrilde ananas.

“De rijke smaken van het Caribisch gebied voegen een nieuwe dimensie toe aan de eetervaring van onze gasten met een onderdompeling in het culinaire erfgoed van de regio – van verse Puerto Ricaanse tostones gemaakt van lokale bakbananen tot een verscheidenheid aan tropisch fruit en kruiden,” zegt Michael Stendebach, Vice President Food, Beverage en Guest Services bij Holland America Line. “Zelfs traditionele Holland America Line favorieten, zoals onze broodpudding en crêpe bar, zullen Caribische smaken omarmen met nieuwe variaties in de Lido Market.”

Nieuwe Caribische themagerechten

De menu’s in de Dining Room bevatten ook nieuwe themagerechten zoals Mahi Mahi Diablo met korianderrijst en guajillo pepers en kip en callaloo soep met butternutpompoen, knoflook, tijm en geroosterde kokosnoot. Passagiers die de voorkeur geven aan de meer casual sfeer van de Lido Market genieten van opengewerkte Puerto Ricaanse Tostones met verse bakbananenchips, Caribische lamscurry, Jamaicaanse knoflookgarnalen en nog veel meer.

Nieuw zijn ook de nieuwe Caribische broodpuddingopties. Deze zijn beschikbaar in Caribische fusion smaken zoals Jamaicaanse Broodpudding, Kokos Broodpudding, en Bosbessen Croissant Pudding – die allemaal geserveerd zullen worden met een warme rum vanille saus. Ook op de drankenkaart staan er lokale noviteiten zoals de op piraten geïnspireerde drankjes met rum. Exclusief voor de cruisemaatschappij is een nieuwe “18th Century Pirate Punch” met Jamaicaanse rum, orange curaçao, citrussappen en een traditionele strooi van vers geraspte nootmuskaat voor extra pit.

Voor nog meer op piraten geïnspireerde drankjes kunnen passagiers deelnemen aan een rumproeverij met een reeks regionale rum, op verschillende manieren gerijpt tot 15 jaar. Afhankelijk van de drank ontdekken ervaren proevers tonen van vanille, honing, eikenhout, bruine suiker, chocolade, banaan, amandel en meer. Tijdens een Panamakanaalreis van de Zaandam op 16 maart 2024 kunnen passagiers unieke lezingen en proeverijen van de mixologisten David Wondrich en Jeff Berry bijwonen. Ze leren dan meer over de geschiedenis van de cocktails uit de regio die ze proeven.

De Caribische cruises van Holland America Line zijn te boeken bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger