Cruisereiziger
Fooien

Royal Caribbean verhoogt fooien per 11 november 2023

Royal Caribbean International heeft aangekondigd dat het per 11 november 2023 de dagelijkse fooien per dag gaat verhogen. Cruisepassagiers in een binnenhut, buitenhut en balkonhut betalen voortaan 18 dollar per persoon per dag. Dit is een verhoging van 2 dollar ten opzichte van de laatste verhoging die in september 2022 werd doorgevoerd. Suitegasten gaan 20,50 dollar per persoon per dag betalen, dit was voorheen 18,50 dollar. De dagelijkse fooien worden gedeeld onder bedienend, bar, keuken personeel, stateroom attendants en ander hotel personeel. Alle andere service charges blijven ongewijzigd.

“De automatische dagelijkse fooi is gebaseerd op gebruikelijke industrie-standaarden. Door deze toeslag automatisch toe te passen, stroomlijnen we het erkenningsproces voor de bemanningsleden die werken om uw cruise te verbeteren. We hopen dat de fooi een accurate weerspiegeling is van uw tevredenheid en danken u voor uw gulle erkenning van ons personeel”, aldus Royal Caribbean op haar website.

Passagiers die reeds geboekt hebben kunnen, als ze hun fooien nog niet vooraf hebben betaald, de fooien laten toevoegen voor de huidige prijs tot 11 november 2023. Na deze datum gelden de verhoogde bedragen.

Wil je meer weten over het aanpassen van de fooien of hoeveel fooien andere cruisemaatschappijen berekenen? Lees dan de blog over Tips & Fooien.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger