Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Nieuw schip Norwegian Aqua voor Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line heeft de naam bekend gemaakt van haar 3e schip in de Prima klasse: de Norwegian Aqua. Dit schip zal koers zetten vanaf april 2025.

De Norwegian Aqua zal verschillen van haar voorgangers, Norwegian Prima en Viva, onder andere in grootte. Aqua zal met haar 156.100 brutoton 10% groter zijn. Ze zal een capaciteit van 3.571 gasten (bij dubbele bezetting in hut) hebben, zo’n 350 meer dan de Norwegian Prima. De rederij zet met de vergroting in op meer buitenruimte.

De vijfde en zesde schepen in de reeks zullen overigens 20% groter worden. De extra ruimte wordt bij de laatste twee gebruikt om methanol tanks te installeren waarmee in de toekomst op groene methanol gevaren kan worden.

Boegschildering en glijbanen

De Norwegian Aqua is wederom een schip met een boegschildering. Ditmaal heeft straatkunstenaar Allison Hueman als eerste vrouwelijke kunstenaar de scheepsromp ontworpen. “Ik ben vereerd om niet alleen de eerste vrouwelijke scheepsrompkunstenaar voor Norwegian Cruise Line te zijn, maar ook om mijn kunstwerken op zee te kunnen tonen aan miljoenen gasten per jaar,” verklaarde ze met enthousiasme.

Wereldwijd bekend om haar straatkunst en samenwerkingen met wereldmerken zoals Nike, L’Oréal en Google, kenmerkt Huemans unieke kunststijl zich door een mix van etherisch realisme. Het ontwerp van de Norwegian Aqua, getiteld “Waar de Hemel de Zee Ontmoet,” is samengesteld door Goldman Global Arts en roept moderne mythologie op door kleurrijke samensmeltingen van abstracte en figuratieve voorstellingen van zee en lucht, geregeerd door oude godinnen.

Aan boord kiest Norwegian voor de nieuwe dubbele Aqua Slidecoaster. Deze gaat over drie dekken, met tal van bochten en loopings om de schoorsteen. De kartbaan lijkt niet meer terug te keren op dit schip.

Vanaf vandaag kunnen gasten de eerste cruises van de Norwegian Aqua naar Amerika (28 maart 2025) en het Caribisch gebied boeken met zeven-daagse routes die vertrekken vanuit Port Canaveral, Florida.

De routes omvatten stops in Puerto Plata, Dominicaanse Republiek; Tortola, Britse Maagdeneilanden; St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden; en Great Stirrup Cay, het privé-eiland van NCL in de Bahama’s.

 

Bekijk cruises met de Norwegian bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)