Cruisereiziger
Telecommunicatie

Carnival Jubilee wordt eerste schip van Carnival met 5G

Carnival Cruise Line heeft bekendgemaakt dat haar gloednieuwe cruiseschip Carnival Jubilee zal worden uitgerust met 5G mobiele connectiviteit. Carnival Jubilee zal het eerste Carnival schip zijn, en het eerste cruiseschip in Noord-Amerika, dat haar passagiers toegang biedt tot 5G mobiele telefonie door middel van een partnerschap met de cellulaire provider Wireless Maritime Service (WMS).

“Carnival Jubilee wordt het meest verbonden schip van de vloot – het legt de connectiviteitslat letterlijk hoger voor onze gasten en het is weer een grote stap in een periode van krachtige verbetering van onze connectiviteit aan boord”, zegt Luis Terife, Vice President Onboard Guest Commerce bij Carnival Cruise Line. “De voortdurende verbeteringen die we uitrollen op al onze schepen, zoals SpaceX’s Starlink satelliet internet service, maken het aanzienlijk makkelijker voor gasten om de gedenkwaardige ervaringen van hun cruise te delen met vrienden en familie.”

 

Carnival Jubilee wordt in december gelanceerd als 5G-compatibel en de dienst zal begin 2024 beschikbaar zijn. Passagiers kunnen gebruik maken van de verbeterde connectiviteit via servicepakketten voor cruiseschepen van hun draadloze providers. Na de eerste lancering op Carnival Jubilee is de cruisemaatschappij van plan om andere schepen in de vloot te voorzien van 5G-mogelijkheden.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar connectiviteit op zee, heeft Carnival ook verbeteringen doorgevoerd in het Wi-Fi-aanbod op de hele vloot. De cruisemaatschappij heeft onlangs upgrades voltooid op al haar 25 schepen om de nodige infrastructuur te installeren voor het gebruik van SpaceX’s Starlink satellietdienst. Daarnaast heeft Carnival partnerschappen met andere internetleveranciers om schepen uit te rusten met multi-provider functionaliteit, zodat passagiers altijd toegang hebben tot de meest robuuste en betrouwbare service die beschikbaar is terwijl ze aan boord zijn.

Carnival Jubilee debuteert in Galveston op 23 december. Ze gaat wekelijkse West-Caribische routes varen die bestemmingen zoals Cozumel en Costa Maya in Mexico, en Mahogany Bay (Roatan) in Honduras aandoen.

Interesse in cruisen met Carnival Cruise Line? Bekijk de mogelijkheden en boek bij?

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger