Cruisereiziger
Eten en drinken

Holland America Line introduceert nieuw dessertfeest ‘Cake Me Away’

Patissiers op de cruiseschepen van Holland America Line gaan hun favoriete creaties laten zien tijdens ‘Cake Me Away’, een nieuw dessertfeest op de Lido Market. Cake Me Away wordt geïntroduceerd vlak voor ‘National Cake Day’ op 26 november. Er worden meer dan 22 vijflagige taartjes gepresenteerd in 16 smaken, met extra porties van de populairste soorten. Het internationale patisserieteam van Holland America Line heeft ook een selectie van mini-taartjes gecreëerd die zullen worden toegevoegd aan de dagelijkse dessertrotatie in Sweet Spot in de Lido Market.

“Ons patisserieteam heeft een aantal van de meest getalenteerde chef-koks ter wereld, en Cake Me Away stelt ons in staat om smaken uit hun thuislanden naar onze gasten te brengen,” zegt Michael Stendebach, Vice President Food, Beverage en Guest services bij Holland America Line. “Het culinaire team is altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën, en Cake Me Away geeft hen de kans om hun favorieten te delen en nieuwe originele taarten te introduceren waar onze gasten van kunnen genieten.”

 

Cake Me Away vindt één keer plaats op 7-daagse cruises en meerdere keren op langere afvaarten, afhankelijk van de lengte, in de Lido Market. De aanbod van taartjes is divers, van populaire cakesmaken tot originele cakes zoals de Heaven & Hell cake (die een laagje engel- en duivelsvoedselcake bevat met een pindakaasglazuur). Om tegemoet te komen aan de dieetwensen van alle passagiers, bevat het Cake Me Away-assortiment ook glutenvrije, veganistische en suikervrije opties.

Het talent achter Cake Me Away

Het patissiersteam, dat bestaat uit 198 patissiers en assistent-koks verspreid over de vloot, is afkomstig uit India, Colombia, Thailand, Indonesië en de Filippijnen en brengt hun lokale smaken en recepten mee naar Cake Me Away. Een favoriet aan boord die door patissiers uit de Filippijnen is geïntroduceerd, is bijvoorbeeld de Sans Rival cake – wat “ongeëvenaard” betekent in het Frans – met een laagje botercrème, schuimgebak en gehakte cashewnoten.

Voordat ze bij de vloot van Holland America Line komen, volgen nieuwe patissiers en assistenten een patisseriecursus die exclusief is voor Holland America Line. Als ze klaar zijn, voegen ze zich bij een patissiersteam op een van de 11 schepen van de vloot. Op elk schip bereiden patissiersteams 25-30 verschillende desserts en tot 1000 koekjes per dag.

Wil jij Cake Me Away zelf ervaren bij Holland America Line? Boek een cruise bij:

ANWBCaptain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger