Cruisereiziger
Thuishaven

Celebrity Cruises keert in 2025 terug naar Amsterdam met Celebrity Eclipse

Celebrity Cruises keert in 2025 terug naar Amsterdam. De Celebrity Eclipse zal vanuit de hoofdstad van eind mei tot medio augustus 13 en 14-daagse cruises gaan varen naar o.a. IJsland, Britse Eilanden, Noorwegen en de Oostzee. Er staan o.a. overnachtingen gepland in Stockholm en Kopenhagen. De verkoop van deze cruises in het cruiseseizoen 2025-2026 zijn donderdag 16 november van start gegaan.

De Celebrity Eclipse wordt de opvolger van de Celebrity Silhouette die in 2024 gedurende de zomerperiode (van begin mei tot eind augustus) hoofdzakelijk vanuit Rotterdam eenzelfde soort cruises zal gaan varen. Zowel de Eclipse als de Silhouette komen uit de Solstice-klasse van de Amerikaanse cruisemaatschappij. Het afgelopen jaar voer de rederij vanuit Amsterdam en Rotterdam met de grotere Celebrity Apex uit de Edge-klasse.

De Celebrity Eclipse (2010) is geen onbekende voor Amsterdam. In 2017 kwam ze er voor de eerste keer aan (Klik hier voor een fotoreportage) en een jaar later werd het zelfs haar (gedeeltelijke) thuishaven. De Eclipse heeft een brutotonnage van 121.878 en biedt plek aan 2.852 passagiers. Hoogtepunten van het schip zijn de Lawn club, een gazon op het bovendek met de Sunset Bar, het restaurant Blu voor AquaClass passagiers, twee zwembaden met bubbelbaden, een overdekt zwembad voor volwassenen en een uitgebreide spa. Klik hier voor een eerdere reportage over de Celebrity Eclipse.

Wil jij cruisen met de Celebrity Eclipse vanuit Amsterdam? Bekijk de mogelijkheden en boek via:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger