Hurtigruten’s Nordnorge beschadigd na raken zeebodem

MS-Nordnorge_Claus_Mustert_GIEen van de post/cruiseschepen van Hurtigruten, de Nordnorge, heeft maandagavond volgens Cruisetricks.de schade opgelopen nadat het aan de grond was gelopen bij het kleine dorpje Skjervoy. Daarbij is een kleine scheur in de romp ontstaan waarbij een ballast tank lek is geraakt. Het schip vertrok maandag omstreeks kwart voor 8 volgens planning van Skjervoy om richting het zuiden naar Tromso te gaan. Direct na het ongeval keerde het schip al om 20:00 uur terug naar het dorp.  Daar onderzochten duikers de romp van het schip en vonden een scheur aan de stuurboord zijde. De 201 passagiers en 53 crew zijn niet gewond geraakt en zij konden aan boord blijven. Hurtigruten zorgt voor alternatief vervoer omdat er niet verder met het schip gevaren kan worden.

Het weer was die avond vrij slecht en stormachtig. Kleine ferry’s hadden de diensten al gestaakt vanwege het slechte weer.

Onlangs liep ook de Marco Polo vast aan de grond en moest wachten op hoog water om los te komen. 

 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.