Cruiseschip Marco Polo loopt vast in noorden van Noorwegen

Marco Polo in Lissabon
Marco Polo in Lissabon (2012)

Cruiseschip Marco Polo van rederij Cruise & Maritime Voyages is vastgelopen aan de grond in het noorden van Noorwegen. Het kleine cruiseschip (22.080 ton) was zich aan het voorbereiden voor het aanmeren aan de pier in Gravdal. Tussen 08:00 en 17:00 zou het schip daar verblijven. Met hoog water is het schip vandaag aan het einde van de middag weer vlot getrokken. Een kustwachtschip en een sleepboot hadden al een poging gedaan. Er zijn geen gewonden of schade aan het schip. De 800 passagiers mogen het schip verlaten met tenders om Gravdal te bezoeken en deel te nemen aan geboekte excursies..

Het schip vertrok afgelopen maandag voor een 15-daagse cruise vanuit Londen. De Marco Polo bezocht al Eidfjord en Olden. Na Gravdal bezoekt het schip nog Alta, Honningsvag, Tromso, Narvik, Andalsnes, Bergen en keert op 10 november terug in Londen.  De cruise lijkt verder niet in gevaar.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.