Cruisereiziger
Ongeval

Costa Victoria redt bemanning van vissersboot in Zuid-Chinese Zee

Costa Victoria
Costa Victoria

Maandagmorgen heeft de Costa Victoria (1900 passagiers) bemanning gered vanaf een brandende vissersboot. Terwijl het schip van Hong Kong voer naar Sanya Hainan Island, werd de in problemen zijnde vissersboot opgemerkt op de brug. De kapitein besloot om de koers van het cruiseschip direct te veranderen en hulp te bieden. In totaal werden 12 bemanningsleden gered en aan boord gehaald van de Costa Victoria. Zij kregen medische hulp. Daarnaast zocht de Costa Victoria mee naar vermiste personeelsleden in samenwerking met een helikopter van de kustwacht. Twee zeelieden hebben de ramp niet overleefd.

De Costa Victoria vervolgde daarna haar geplande route en zal de cruise als oorspronkelijk gepland kunnen afmaken. Het schip bezoekt nog Ho Chi Minh City (Vietnam) alvorens het eindigt in Singapore op 8 november.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger