Cruisereiziger
ExpeditiecruisenNieuwe cruiseschepenTe water lating

Expeditieschip Ultramarine te water gelaten in Split

Quark Expeditions bereikte deze week een mijlpaal bij de bouw van haar nieuwe expeditieschip Ultramarine dat gebouwd wordt bij de Brodosplit werf. Het schip werd te water gelaten bij de grootste scheepswerf in Split, Kroatië. Daarbij waren uiteraard tal van genodigden aanwezig. Doopmoeder was Andrea Mutak, directrice van kinderstichting Udruga Andeli—Association of Angels. Zij ondersteunen kinderen met fysieke en ontwikkelingsproblemen. Nadat de doopmoeder met een touw de fles tegen de boeg liet vallen, gleed het schip zo de baai van Supaval in.

 

“Ondanks dat de ster van de dag, de Ultramarine is, eert deze ceremonie ook de mensen van de Brodosplit werf,” aldus Andrew White, directeur van Quark Expeditions.  “Volgens een traditie die teruggaat tot vroeger, werd voor deze lancering een doopmoeder door de scheepswerf. Traditioneel heeft deze doopmoeder een band met de scheepswerfgemeenschap. Wat belangrijk is voor ons, omdat de lancering van vandaag onze manier is om de ingenieurs, scheepsarchitecten, lassers, constructeurs, elektriciens en alle anderen te bedanken die tot de lancering hebben geleid van dit revolutionaire expeditieschip.”

Expeditieschip Ultramarine zal 199 passagiers kunnen meenemen. Aan boord zijn twee helikopters, 20 Zodiacs en tal van sneeuwsport accessoires zoals voor heli-skiën, kayaken en heli-hiken. Gasten kunnen genieten van de sauna, spa geïnspireerde suites, veel aandacht voor duurzame systemen en ruimtes waarbij je één bent met buiten. Het schip biedt 102 suites, waaronder zes eenpersoons suites met kamerhoge ramen en de grootste tweepersoonssuites in zijn klasse. Het schip zal voornamelijk in de poolstreken varen, Antarctica en het Arctisch gebied.

Meer informatie over de routes van dit schip vind je bij:

Waterproof Expeditions

Wil je meer weten over expeditiecruisen? Kijk dan hier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger