Opnieuw een cruiseschip naar Rotterdam voor repatriëring

Rotterdam zal over anderhalve week opnieuw worden bezocht door een cruiseschip van de Holland America Group. De Emerald Princess zal naar verwachting op maandag 1 juni  dinsdag 2 juni 2020 rond 12:00 uur arriveren in Rotterdam om voornamelijk niet-Europese bemanningsleden te repatriëren. Aan boord bevinden zich ongeveer 1.000 bemanningsleden. Het schip van Princess Cruises uit de Grand-klasse is afkomstig uit Barbados waar momenteel meerdere cruiseschepen voor anker liggen. Oorspronkelijk zou het 290 meter lange en 36 meter brede schip naar Kaapstad en later door naar Azië gaan, maar daar ging een streep doorheen na het openen van meer luchthavens en bestemmingen. Waarschijnlijk zal de Emerald Princess 1 dag in Rotterdam blijven om daarna richting de ankerplaats in Scheveningen te varen.
De Emerald Princess is het zesde cruiseschip, en het vijfde van de Holland America Group, in de afgelopen weken dat Rotterdam aandoet om bemanningsleden thuis te brengen. De Regal Princess, Sky Princess, Nieuw Statendam, Seabourn Ovation en Norwegian Star gingen de Emerald Princess al voor.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

5 thoughts on “Opnieuw een cruiseschip naar Rotterdam voor repatriëring

 • 23 mei 2020 om 20:54
  Permalink

  Worden deze mensen gecontroleerd op Corona ? alvorens ze aan land komen in Rotterdam?

 • 24 mei 2020 om 17:56
  Permalink

  Bedankt voor uw zeer interessante informatie, die ons goed op de hoogte houdt over deze bizarre tijden!
  Maar om steeds te lezen, dat Marco besmet is met het cruisevirus, dat ligt toch gevoelig gezien de besmettingen met het corona virus, ook in de cruise wereld. Misschien de tekst aanpassen?

  • 30 mei 2020 om 21:26
   Permalink

   Dank voor je reactie Robert. Ik ga het aanpassen!

 • 25 mei 2020 om 00:24
  Permalink

  Coronavirus bestrijdt Cruisevirus.. Prima. Ik hoop dat deze milieuvervuilende, belastingontduikende en slavendrijvende bedrijfstak permanent verdwijnt uit de samenleving..

  • 30 mei 2020 om 21:24
   Permalink

   De komst van de schepen wordt zorgvuldig voorbereid conform de maatregelen van het RIVM en goedgekeurd door de autoriteiten. Daarnaast zijn de bemanningsleden veelal in geen 2 of 3 maanden van boord geweest en hebben deels op het schip in quarantaine gezeten.

Reacties zijn gesloten.