Sky Princess en Seadream I met flinke vertraging in Rotterdam aangekomen

Het cruiseschip Sky Princess is maandag rond middernacht gearriveerd bij Cruise Port Rotterdam. Oorspronkelijk zou het vierde schip van Princess Cruises in de Royal-klasse al om 07:00 uur ‘s ochtends aanmeren aan de Holland Amerikakade, maar de slechte weersomstandigheden gooiden roet in het eten. Het is het tweede cruiseschip in korte tijd dat bemanning van de Holland America Group (bekend van de cruisemerken Holland America Line, Princess Cruises en Seabourn) in Rotterdam komt repatriëren.

In totaal gaat het om 100 Europese bemanningsleden die naar huis worden gebracht. Ze worden na aankomst van het schip opgehaald en weggebracht naar een doorreis- of eindbestemming in georganiseerde volgorde. Dit gebeurt in overleg met de autoriteiten en conform de thans geldende stringente hygiëne maatregelen. De komst van deze schepen is door alle autoriteiten goedgekeurd. Alles gaat conform de huidige verscherpte regels van de RIVM.

“Havenbedrijf vindt het belangrijk dat bemanning kan repatriëren en verleent daar graag zijn medewerking aan”, aldus havenmeester René de Vries.Volgens de laatste planning vertrekt de Sky Princess dinsdag 12 mei om 16:00 uur weer uit Rotterdam.

Twee uur voor de Sky Princess meldde ook de Seadream I van Seadream Yacht Club zich in de Rotterdamse haven. Het ultra-luxe cruiseschip in jachtstijl is onderweg naar Noorwegen en maakt in de Waalhaven een korte stop om te bunkeren en te worden bevoorraad.

De komende dagen zullen nog meer cruiseschepen Nederland aandoen o.a. voor repatriëring. Het gaat om de Nieuw Statendam (12 mei, Rotterdam), Zaandam (12 mei, IJmuiden) en Seabourn Ovation (13 mei, Rotterdam). Klik hier voor meer detailinformatie over hun komst.

Foto: Rian

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Sky Princess en Seadream I met flinke vertraging in Rotterdam aangekomen

  • 13 mei 2020 om 19:11
    Permalink

    zie Azie en Zuid Am nog steeds op HAL site hoop er gebruik van te kunnen maken

Reacties zijn gesloten.