3 cruiseschepen in Rotterdamse haven, meer cruiseschepen zijn onderweg

Het cruiseschip Regal Princess ligt sinds vrijdagavond 22:00 uur op de Tweede Maasvlakte bij Palen 91. Aan het begin van de avond was het schip in de Royal-klasse van Princess Cruises vertrokken vanaf CruisePort Rotterdam waar het vanaf woensdag lag aangemeerd om Europese bemanningsleden te repatriëren. Hoe lang het schip uit 2013 daar zal liggen is nog onbekend.

De Regal Princess is het derde cruiseschip dat momenteel stil ligt in de Rotterdamse haven. De World Dream van Dream Cruises bevindt zich nog altijd in de Waalhaven, terwijl de in aanbouw zijnde Silver Origin na haar proefvaart een plek heeft gevonden in de Eemhaven.

Meer cruiseschepen onderweg

Zoals eerder gemeld komt er nog een aantal cruiseschepen naar Rotterdam. Aanstaande maandag 11 mei 2020 wordt het tweede cruiseschip van Princess Cruises, Sky Princess, verwacht aan de Holland Amerikakade (aankomsttijd 07:00 uur* – update: vertraagd vanwege het slechte weer) om (o.a. Nederlandse) bemanningsleden te repatriëren. Ze vertrekt een dag later, 12 mei 2020, om 16:00 uur (aangepaste vertrektijd)*.  Aan het begin van de middag (aankomsttijd rond 13:30 uur* – update: vertraagd vanwege het slechte weer) staat ook nog de komst van de Seadream I van Seadream Yacht Club gepland in de Waalhaven.
Een dag later, dinsdag 12 mei 2020, zal de Nieuw Statendam (aangepaste aankomsttijd: tussen 20:00 en 21:00 uur*) haar opwachting maken in het centrum van Rotterdam. Ook het nieuwste cruiseschip van Holland America Line brengt Europese (o.a. Nederlandse) bemanningsleden naar huis. Ze vertrekt een dag later, 13 mei 2020, om 15:00 uur naar Scheveningen om daar voor anker te gaan.

Op dinsdag 12 mei 2020 komt de Zaandam van Holland America Line naar IJmuiden. Ze vertrekt daarna naar Scheveningen om daar voor anker te gaan.

Op woensdag 13 mei 2020 volgt de komst van de Seabourn Ovation (aankomsttijd 17:00 uur). Het nieuwe ultraluxe cruiseschip van Seabourn is momenteel onderweg vanuit Gibraltar naar Rotterdam voor repatriëring. Ze vertrekt een dag later, 14 mei 2020, om 17:00 uur naar Scheveningen om daar voor anker te gaan.

* Aankomst(tijden) onder voorbehoud

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “3 cruiseschepen in Rotterdamse haven, meer cruiseschepen zijn onderweg

 • 10 mei 2020 om 11:46
  Permalink

  Is nog steeds leuk om op de hoogte te blijven van deze informatie blijf vooral doorgaan in deze moeilijke tijden voor de rederijen bedankt weer voor de informatie.

 • 11 mei 2020 om 14:16
  Permalink

  Zit met weemoed te lezen dat deze schepen voor anker gaan en/of ergens worden opgelegd…..een hele (vakantie)industrie gaat zo zachtjes naar de knoppen…..zo zonde… zo jammer dat we even niet meer van prachtige zee cruises kunnen genieten, heb zelf al een prachtige cruise naar Azië met de MSC Splendida moeten annuleren.
  Hoop dat we volgend jaar wederom een reis kunnen gaan boeken.
  Voor nu…Blijf gezond allemaal.

Reacties zijn gesloten.