Hurtigruten gaat weer opstarten per 16 juni langs de Noorse kust

Hurtigruten maakt bekend dat zij hun cruisestop verlengen tot midden juni. Daarna hoopt de rederij de cruises weer op te starten, vanaf 16 juni. “Ondanks dat er onzekerheden blijven in de komende weken en maanden, zien we dat internationaal de reisbeperkingen weer opgeheven worden. Het gewone leven komt langzaam terug tot een normaal niveau,” aldus CEO Daniel Skjeldam.

Stap voor stap

In Noorwegen, waar het hoofdkantoor van Hurtigruten is gelegen openen scholen, restaurants, bioscopen en kappers weer. Reisrestricties worden stap voor stap opgeheven. Een start in de Noorse wateren is voor Hurtigruten een eerste stap. “Uiteraard hebben we prioriteit voor de veiligheid en de gezondheid van onze crew en gasten,” zegt Skjeldam. “We zullen meer dan honderd kleine en grotere aanpassingen invoeren, soms tijdelijke en andere permanente maatregelen. Daaronder onder meer een gereduceerd aantal gasten aan boord om de sociale afstand te kunnen handhaven.” Stapsgewijs:
  • Momenteel varen 2 schepen de Noorse postroute, om de lokale inwoners en economie ten dienste te zijn. De recent gerenoveerde Richard With en de Vesteralen varen deze route.
  • De eerste geplande reguliere kustroute vanuit Bergen is op 16 juni met het MS Finnmarken.
  • De volgende cruises zullen per vertrek bekeken worden. Alle geboekte gasten zullen uiterlijk 3 weken van te voren op de hoogte gesteld worden als hun reis veranderd.
Expeditiecruises
  • De expeditiecruises zijn nog steeds stopgezet.
  • Hurtigruten wil een stapsgewijze start mits in het bepaalde gebied reisbeperkingen worden opgeheven.
  • Zodra een verandering zich voordoet bij een reis wordt de gast uiterlijk 3 weken van te voren geïnformeerd.

Flexibele boekingsvoorwaarden

Vanwege de vele onzekerheden en internationale reisbeperkingen heeft Hurtigruten een aangepast boekingsbeleid:
  • Gasten kunnen hun reis altijd om boeken op reizen die starten voor 30 september
  • Gasten krijgen bij een annulering een korting van 10% op hun volgende Hurtigruten cruise, expeditie- of kustreis in 2020 of 2021.
Kijk voor meer informatie over Hurtigruten bij:

Waterproof ExpeditionsBBI TravelDreamlinesNorske Noorwegen Reizen

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.