Hurtigruten

Hurtigruten is een bijzondere maatschappij, niet echt een cruisemaatschappij maar een rederij die met postschepen veel Noorse kustplaatsen met elkaar verbindt. Passagiers mogen meevaren op deze postschepen. 

Daarnaast richt Hurtigruten zich op expeditiecruises naar de Noord- en Zuidpool met een aantal vaste schepen zoals de Midnatsol, Flam en de nieuwere schepen Roald Amundsen en Fridtjof Nansen.

Elke dag vertrekt er vanuit Bergen in Noorwegen een Hurtigruten schip. De route langs de kust is 12 dagen lang. Elke dag worden er meerdere dorpen en plaatsen aangedaan waar post en vracht gelost wordt. Voor passagiers is er wel de mogelijkheid om deel te nemen aan excursies.

De hutten zijn op de nieuwere schepen netjes en goed ingericht. Op de oudere schepen zijn er soms alleen stapelbedden en een zitbank aanwezig. Let dus goed op met welk schip je de route doet.  Activiteiten ga je op deze schepen niet aantreffen. Wel ruime lounges met prachtuitzichten. Op de ms Trollfjord en ms Midnatsol zijn suites en een spa aanwezig. De komende jaren worden veel schepen gerenoveerd naar duurzame schepen. Bovendien zet Hurtigruten meer in op expeditiecruises.

‘s Avonds zijn er twee vaste zittingen waarbij iedereen hetzelfde te eten krijgt; een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Miriam bezocht de Midnatsol: klik door naar het Foto album en Reportage

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Mooie cruises van Hurtigruten

Rederij ()
Hurtigruten ()
Vertrekjaar
2021
2022
Canarische Eilanden
Caribbean
Middellandse Zee
Groot-Brittannie
Noord-Europa
IJsland
Baltische Staten
Transatlantisch
Vertrek uit Nederland

Cruise Caribbean & Nederlandse Antillen

Cruise Panamakanaal & Midden-Amerika

Cruise Japan, Taiwan & Filipijnen

Expeditiecruise Antarctica met Hondius

De vloot bestaat uit:

Het laatste nieuws over Hurtigruten

21 november 2020

Havilla

Sinds 2003 bestaat Havila Shipping maar pas in 2021 mogen zij voor het eerst de Noorse postroute gaan varen tussen Bergen en Kirkenes….