Cruisereiziger

Hurtigruten

Hurtigruten is een bijzondere maatschappij, niet echt een cruisemaatschappij maar een rederij die met postschepen veel Noorse kustplaatsen met elkaar verbindt. Passagiers mogen meevaren op deze postschepen. 

Daarnaast richt Hurtigruten zich op expeditiecruises naar de Noord- en Zuidpool met een aantal vaste schepen zoals de Midnatsol, Flam en de nieuwere schepen Roald Amundsen en Fridtjof Nansen.

 

Postroute langs de Noorse Kust

Elke dag vertrekt er vanuit Bergen in Noorwegen een Hurtigruten schip. De route langs de kust is 12 dagen lang. Elke dag worden er meerdere dorpen en plaatsen aangedaan waar post en vracht gelost wordt. Voor passagiers is er wel de mogelijkheid om deel te nemen aan excursies. Hurtigruten vaart met 7 schepen deze route: de Kong Harald, Nordkapp, Nordlys, Nordnorge, Polarlys, Richard With en Vesteralen. 

De hutten zijn op de nieuwere schepen netjes en goed ingericht. Op de oudere schepen zijn er soms alleen stapelbedden en een zitbank aanwezig. Let dus goed op met welk schip je de route doet.  Activiteiten ga je op deze schepen niet aantreffen. Wel ruime lounges met prachtuitzichten. De afgelopen jaren en komende jaren worden veel schepen gerenoveerd naar duurzame schepen. Bovendien zet Hurtigruten meer in op expeditiecruises.

De vloot van de Postroute bestaat uit:

 

Wil je echt alles weten over de Noorse postroute? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie!

Expeditiecruises

De rederij vaart met andere schepen de vele expeditiecruises. Ze gaan van de Noordpool (Spitsbergen, Noordkaap) tot en met de Zuidpool, maar ook bijvoorbeeld de Galapagoseilanden. Miriam bezocht de Midnatsol –  het huidige MS Maud: klik door naar het Foto album en Reportage.

De vloot van de expeditiecruises bestaat uit:

 

Wil je meer weten over deze en andere expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Cruises van Hurtigruten zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

.

Het laatste nieuws over Hurtigruten