Hurtigruten

HurtigrutenHurtigruten is een bijzondere maatschappij, niet echt een cruisemaatschappij maar een rederij die met postschepen veel Noorse kustplaatsen met elkaar verbindt. Passagiers mogen meevaren op deze postschepen. Daarnaast richt Hurtigruten zich op expeditiecruises naar de Noord- en Zuidpool met een aantal vaste schepen zoals de Midnatsol, Flam en de nieuwere schepen Roald Amundsen en Fridtjof Nansen.

Elke dag vertrekt er vanuit Bergen in Noorwegen een Hurtigruten schip. De route langs de kust is 12 dagen lang. Elke dag worden er meerdere dorpen en plaatsen aangedaan waar post en vracht gelost wordt. Voor passagiers is er wel de mogelijkheid om deel te nemen aan excursies.

De hutten zijn op de nieuwere schepen netjes en goed ingericht. Op de oudere schepen zijn er soms alleen stapelbedden en een zitbank aanwezig. Let dus goed op met welk schip je de route doet.  Activiteiten ga je op deze schepen niet aantreffen. Wel ruime lounges met prachtuitzichten. Op de ms Trollfjord en ms Midnatsol zijn suites en een spa aanwezig. De komende jaren worden veel schepen gerenoveerd naar duurzame schepen. Bovendien zet Hurtigruten meer in op expeditiecruises.

’s Avonds zijn er twee vaste zittingen waarbij iedereen hetzelfde te eten krijgt; een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Miriam bezocht de Midnatsol: klik door naar het Foto album en Reportage

Cruises van Hurtigruten zijn boekbaar bij:

Waterproof ExpeditionsBBI TravelDreamlinesNorske Noorwegen Reizen

 

De vloot bestaat uit:

 

Het laatste nieuws over Hurtigruten

Waar bevinden zich de schepen van Hurtigruten momenteel?

Ga naar de radar van Hurtigruten en zoek de schepen op naam.

Ga hier naar de site van Hurtigruten

 

Eén gedachte over “Hurtigruten

  • 7 april 2012 om 21:51
    Permalink

    Hai ik kwam net je artikeltje tegen , ik ben super gelukkig geworden. Er zit ontzettend veel werk in de web site, is dat zo? Ga zo door.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.