Cruisereiziger
Ongeval

MS Maud in problemen door storm Pia

Het MS Maud van Hurtigruten Expeditions is gisteren in de problemen geraakt door storm Pia. Het expeditie schip was onderweg naar de ontschepingshaven in het Engelse Tilbury vanuit Floro in Noorwegen, aan het einde van haar cruise. Het water sloeg enkele ramen in bij de brug waardoor water zorgde voor problemen in de technische installaties daar.

Volgens diverse media zou eerder op de dag de Maud moeite hebben gehad met het slechte weer. Een woordvoeder van Hurtigruten Expeditions vertelde tegen een een Noorse krant dat de Maud eerder die middag een tijdelijke stroomstoring had nadat het was getroffen door een grotere golf.

De rederij heeft direct alle reddingsprocedures gestart waarbij de Deense reddingsdienst alles coördineert. Het schip heeft nog aandrijving en kan zelfstandig varen, maar navigatie middelen zijn wel uitgeschakeld. Er zijn 266 passagiers en 131 bemanningsleden aan boord. Zij maken het goed.

Momenteel ligt de Maud nog min of meer in hetzelfde gebied als toen het schip geraakt werd door de golf. Ze ligt tussen Noorwegen, Denemarken en Brittannië, ten zuiden van het Ekofisk olieveld. Twee sleepboten zullen het schip begeleiden naar een haven, welke is nog niet bekend.

Update 22 dec. 13:22 uur: Inmiddels geven diverse bronnen aan, zoals de navigatie gegevens van de sleepboot bij de Maud, dat het schip naar Bremerhaven gebracht zal gaan worden.

Maud

De Maud heette tot 2021 de Midnatsol en heeft onder andere in het verleden de Noorse postroute gevaren, maar is nu onderdeel van de expeditiecruises van rederij Hurtigruten Expeditions. Op 23 december zou het schip op een nieuwe cruise vertrekken vanuit Dover naar Scheveningen (24 december), Nordfjord, Reine (Lofoten), Alta, Tromso, Narvik, Bergen, Egersund met ontscheping in het nieuwe jaar.

Het schip staat ingepland om vanaf januari tweewekelijks vanuit IJmuiden routes te varen naar het Noorderlicht.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Eén reactie op “MS Maud in problemen door storm Pia

Reacties zijn gesloten.