Cruisereiziger
Kiellegging

Kiel gelegd voor volgende Icon-klasse schip Royal Caribbean

Royal Caribbean International heeft een mijlpaal bereikt in de bouw van het volgende Icon-klasse schip – Star of the Seas. Vorige week werd op de scheepswerf van Meyer Turku in Finland de kiel gelegd van het zusterschip van de Icon of the Seas, dat binnenkort haar debuut maakt. De ceremonie vond plaats in het bouwdok van de scheepsbouwer.

Een kraan takelde het allereerste stalen blok in het dok. Royal Caribbean Vice President of Newbuilding Mika Heiskanen was op de locatie present om, als teken van voorspoed, vers geslagen munten onder het blok te plaatsen. Het betekende de start van de bouw van de constructie van Star of the Seas, dat in augustus 2025 moet worden gelanceerd in Port Canaveral, Florida.

boek je vakantie bij de ANWB
 

“Star of the Seas is erg belangrijk voor zowel de scheepswerf als het partnernetwerk: de 13.000 manjaren die aan de bouw van het schip worden besteed, creëren werkgelegenheid en bedrijvigheid in Varsinais-Suomi en, met de toeleveringsketens, ook aanzienlijk breder. Zodra het schip klaar is zal het een compleet nieuwe  cruise-ervaring aanbieden met de normen van zusterschip Icon”, aldus CEO Tim Meyer.

Cruises met Royal Caribbean International zijn boekbaar bij:
CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!