Cruisereiziger
Specialiteitenrestaurant

Chef Morimoto’s eerste restaurant op zee geopend aan boord van Nieuw Amsterdam

Morimoto By Sea, het nieuwste specialiteitenrestaurant van Holland America Line, opende donderdag officieel haar deuren aan boord van Nieuw Amsterdam. Morimoto By Sea is het eerste op zichzelf staande restaurant op zee van chef-kok Masaharu Morimoto. Morimoto fungeert ook als de Fresh Fish Ambassador van de cruisemaatschappij, dat deel uitmaakt van het wereldwijde verse visprogramma van de rederij. De kok was aanwezig op de openingsavond, samen met vertegenwoordigers van Holland America Line en Nieuw Amsterdam passagiers.

Tijdens de openingsviering voerde chef-kok Morimoto een traditionele sakevatceremonie uit waarbij hij het vat openbrak en de sake deelde met de deelnemers van de openingsavond voor een toast.

“We hebben onlangs de ruimte op Nieuw Amsterdam omgetoverd tot een prachtig Morimoto By Sea restaurant, en we zijn verheugd om hier te zijn om deze nieuwe dinerervaring officieel te openen voor onze gasten,” zei Michael Stendebach, Vice President Food & Beverage bij Holland America Line. “Het toevoegen van Morimoto By Sea als een stand-alone locatie en een pop-up is een nieuwe manier waarop we ons culinaire aanbod blijven verbeteren, en we zijn vereerd om Chef Morimoto aan boord te hebben om de lancering te vieren.”

 

Het Morimoto By Sea restaurant op de Nieuw Amsterdam maakt deel uit van Holland America Line’s wereldwijde verse vis programma, dat ook een Morimoto By Sea pop-up ervaring omvat, een keer per cruise op de andere 10 schepen van de vloot in ofwel Pinnacle Grill of Tamarind. De gerechten die worden geserveerd bij Morimoto By Sea – en de visgerechten op de hele vloot van Holland America Line – zijn afkomstig uit een wereldwijd netwerk van 60 havens om 80 soorten verse vis aan boord te serveren.

Morimoto By Sea op Nieuw Amsterdam bevindt zich naast het Tamarind restaurant op het Observation Deck. Passagiers die dineren bij Morimoto By Sea, dat ‘s avonds geopend is, genieten van een meergangendiner waarbij de focus op vis ligt. Er is echter ook een selectie van rundvlees, kip, vegetarische en veganistische opties beschikbaar. Tegen een extra prijs is er ook een sushi-menu.

“Ik ben altijd enthousiast om een nieuw restaurant te openen, en deze grote opening is heel speciaal omdat het mijn eerste restaurant op een cruiseschip is,” zei chef-kok Morimoto. “Ik heb gekookt aan land, op televisie en nu op de oceanen. Ik kijk ernaar uit om de gasten van Holland America Line mijn gerechten te laten ervaren.”

Naast de gerechten biedt het restaurant exclusieve alcoholische dranken van chef-kok Morimoto, waaronder Morimoto Dream Brut Rosé en Morimoto Junmai Daiginjo Sake, die de gerechten op het menu aanvullen.

Voor de openingsavond was Morimoto By Sea volgeboekt, met passagiers die zich te goed deden aan een selectie gerechten waaronder Hamachi tacos, Ishiyaki buri bop, Japanse groenten curry, langzaam gegaarde Alaska king salmon en witte chocolade limoen ganache.

Passagiers kunnen Morimoto By Sea reserveren op Holland America Line’s Navigator App of aan boord. Het restaurant vraagt een toeslag van $55 per persoon, plus een extra fooi van 18%.

Foto: Holland America Line

Wil jij cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger