Cruisereiziger
Accommodatie

Accommodaties op Sun Princess: Modern en licht

Als het nieuwe cruiseschip Sun Princess van Princess Cruises volgeboekt is zijn er minimaal 4.300 passagiers aan boord. Zij verblijven in 2.157 hutten. Het heeft daarmee veruit de grootste capaciteit van alle 16 schepen in de vloot. Tot op heden konden de Enchanted Princess, Sky Princess en Discovery Princess de meeste cruisereizigers huisvesten (elk 3.660). Het aanbod aan accommodaties is enorm. Er zijn maar liefst 34 verschillende categorieën. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten, (premium) buitenhutten, (deluxe) balkonhutten, (cabana) mini suites en (signature) suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen. 70% van de hutten beschikt over een balkon.

Nieuwe concept voor suites

Tot 14 oktober 2024 beschikt de Sun Princess over 2 niveau’s voor haar luxe hutten: de Reserve Collection en de Signature Collection. Tot de Reserve Collection, voorheen bekend onder de naam Club Class, behoren de best gelegen (canaba) mini-suites. Passagiers in deze suites krijgen op verzoek elke avond canapes, exclusieve toegang tot het extra grote privé Cabana zonnedek, met een eigen bubbelbad en luxe comfortabele ligbedden en mogelijkheid tot het dineren in het privé Reserve Collection Restaurant. De meest luxe suites aan boord vallen onder de Signature Collection (Signature penthouses, Signature Owners Suites en Sky Suites). Naast de eersteklas voorzieningen in de hut bieden deze suites toegang tot het Signature Restaurant, de Signature Lounge en het Signature Sun Deck, een privégedeelte van de Sanctuary.

Vanaf 14 oktober 2024 introduceert Princess Cruises op de Sun Princess de Sanctuary Collection, het eerste schip-in- een-schip concept van de rederij. Tot dit niveau behoren 80 Signature Collection suites, 123 mini-suites en 12 Premium Deluxe balkonhutten. Passagiers in deze suites krijgen exclusief toegang tot The Sanctuary Club, een prive-buitenlounge die tot 14 oktober nog voor iedereen te boeken is. Andere voorzieningen die o.a. zijn inbegrepen zijn een Premier drankenpakket, onbeperkt WiFi voor vier apparaten,  dagelijkse fooien, toegang tot het privérestaurant speciaal voor Sanctuary Collection-suites, twee avonden dineren in specialiteitenrestaurants, gratis OceanNow-bezorgservice,  gratis roomservice en gereserveerde zitplaatsen in het theater. 

Familievriendelijke hutten

Sun Princess heeft het breedste familieaanbod van alle cruiseschepen van Princess Cruises, met niet alleen activiteiten in Park19 en de kinderclubs en diverse dinermogelijkheden, maar ook voor accommodaties. Er zijn 100 aaneensluitende hutten aan boord, waardoor gezinnen en groepen van meerdere generaties meer mogelijkheden hebben om samen in een aaneensluitende kamer te verblijven. Families kunnen ook kiezen voor de ruime Cabana Mini-suites (zie onder).

Princess Luxury Beds

Speciale aandacht verdienen de bedden in de hutten van de Sun Princess (en de andere schepen in de vloot van Princess Cruises). De nieuwe zogenaamde Princess Luxury Beds zijn exclusief ontworpen en ontwikkeld voor de Amerikaanse rederij door een fabrikant wiens behaaglijke hotelbedden wereldwijd te vinden zijn. Dit is nauw overleg gegaan met gerenommeerde wetenschappers, slaapexperts en designers met als doel de meest comfortabele nachtrust op zee aan te bieden.

Een overzicht van alle accommodaties

Aangezien ik tijdens mijn recente verblijf op de Sun Princess geen mogelijkheid had om andere hutten te bezichtigen zijn, buiten de deluxe balkonhut, onderstaande impressies van de rederij zelf:

Binnenhut

De meest betaalbare hutten op de Sun Princess zijn de binnenhutten (12-14 vierkante meter). Een goede optie voor passagiers die tijdens hun cruise weinig gebruik maken van hun hut. Er zijn 460 binnenhutten aan boord. De inrichting is licht met veel pasteltinten, groen en zandkleur, en houten accenten. Er kan gekozen worden voor twee aparte bedden of een queen-size bed. Andere beschikbare voorzieningen zijn een kleine sofa, een koelkast, een haardroger, een televisie, een kast en een badkamer met douche (met glazen deur!). Niet te vergeten zijn de gratis films en series (waaronder afleveringen van The Love Boat, yeah!) die je vanuit je bed kan kijken.

Premium buitenhutten

De premium buitenhutten bieden dezelfde voorzieningen als een binnenhut, maar zijn met 19 vierkante meter groter en beschikken over een raam met uitzicht op zee. Een nieuwe indeling van het meubilair zorgt ervoor dat er keuze is om het bed of de slaapbank dichter bij het raam te plaatsen. Er is tevens een klein zitje onder het raam – een fijne plek om van het uitzicht op zee te genieten of een boek te lezen. De extra ruimte maakt de hut o.a. geschikt voor families met 1 tot 2 kleine kinderen.

Deluxe balkonhut

Ik verbleef in een deluxe balkonhut, de grootste categorie op de Sun Princess z(949 stuks). Deze bieden ten opzichte van de binnenhutten meer ruimte (bijna 22 vierkante meter inclusief balkon) maar bovenal eerste ring uitzicht op zee danwel bestemming. Het balkon beschikt over een tafel en twee standaard stoelen (helaas geen ligstoelen). De hut zelf heeft een comfortabele driezitsbank met tafeltje en meer dan voldoende kastruimte. Dit lijkt wel ten koste te gaan van de loopruimte in de hal die krap oogt.

De inrichting is modern, licht met veel pasteltinten, groen en zandkleur. Zoals gezegd is het bed geweldig, met zowel lichtjes als usb-aansluitingen aan beide kanten van het bed (heel fijn!). Sowieso zijn er voldoende oplaadpunten in de ruimte. De badkamer heeft 1 grote wastafel, badproducten van Beekman 1802 en een douche met glazen deur.

Bij Princess Cruises wordt er geen gebruik meer gemaakt van een traditionele cruisecard, maar van een Princess Medallion. De medaille is zo groot als een muntstuk en kan je meedragen als ‘sieraad’ om de pols, nek of in je broekzak. In de medaille zit een chip die met sensoren over het heel schip contact heeft. Dit zorgt er o.a. voor dat je hut automatisch open gaat als je aan komt lopen en wordt verwelkomd. Best handig als je je handen vol hebt (met eten…). Ik ben dan weer geen voorstander van, i.v.m. privacyredenen, dat je voornaam en eerste letter van je achternaam (‘Marcus V’) wordt getoond in het display.

(Cabana) Mini-suite

De reguliere Mini-Suites zijn 28 m² met een groot balkon en slaapbank, evenals een Princess Luxury queensize bed of twee aparte bedden en een ruime badkamer met douche. De 76 Cabana resort-stijl suites zijn nieuw voor Princess Cruises en verrassend groot met 30,5 vierkante meter. Ze hebben een dubbelgroot balkon en een cabana met dubbele schuifdeuren zodat je ze kunt openen naar het balkon of de cabana als een afgesloten deel van de hut kunt houden. Bovendien hebben ze als extra voordeel dat ze toegang hebben tot het privé zonnedek voor hun balkon en een privé-restaurant. Beide type mini-suites hebben dus ook toegang tot een prive-restaurant.

Signature Owners, Penthouse en kleinere suites

Er zijn drie soorten Signature Suites, die variëren van 28 tot 59 vierkante meter: de Signature penthouses, Signature Owners Suites en de Sky Suites.

Ongeacht hun grootte hebben ze allemaal een slaapgedeelte dat kan worden gescheiden van het woongedeelte, luxe matrassen en beddengoed voor hun Princess Luxury queensize of twinbedden, en het woongedeelte heeft een slaapbank. Sommige hebben ook een aparte kleinere bank en salontafel.

Ze hebben allen inloopkasten en grote badkamers met een apart luxe bad en een douche met massagedouchekoppen. Premium toiletartikelen, badjassen en slippers zijn standaard.

Glazen deuren leiden vanuit de loungeruimte naar een groot privébalkon met luxe buitenmeubilair en elke Signature Suite reiziger kan gebruik maken van het Signature Restaurant, de Lounge en het zonnedek.

Signature Sky suites

De vier Signature Sky suites zijn de grootste accommodaties op Sun Princess met een ruime 117 vierkante meter. Ze bieden plaats aan maximaal vijf gasten en hebben een grote slaapkamer, tweede slaapkamer – beide met Princess Luxury bedden (queensize of twee aparte bedden) – en een slaapbank voor één persoon in de aparte lounge.

De grote slaapkamer heeft een eigen badkamer met ligbad en aparte regendouche, terwijl de tweede slaapkamer een doucheruimte heeft. Beide hebben premium toiletartikelen en badkameraccessoires en beide slaapkamers hebben inloopkasten.

De aparte leefruimte heeft een grote slaapbank, waar je naar een grote flatscreentelevisie kunt kijken, en daarachter staat een eettafel met stoelen voor zes personen en een bar. Er zijn glazen schuifdeuren vanuit de grote slaapkamer en de zitkamer naar het extra grote privébalkon en dit is ingericht met luxe ligstoelen en fauteuils.

Rolstoeltoegankelijke hut

Er zijn 51 rolstoelgankelijke hutten aanwezig op de Sun Princess. Het gaat hier om een selectie van hutten die ruim genoeg zijn om volledig rond te draaien met een rolstoel. Bovendien zijn deze hutten voorzien van een rolstoeltoegankelijke douche met handgrepen en een klapbank en een kast en bureau die goed toegankelijk zijn.

Lees snel nog meer over de Sun Princess:

Heb jij interesse om te cruisen met Princess Cruises? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:
CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *