Cruisereiziger
Themacruise

Holland America Line introduceert ‘Dutch Day’ op haar cruiseschepen

Holland America Line heeft op Koningsdag bekendgemaakt dat het tijdens elke cruise op haar cruiseschepen, ongeacht de route, een speciale Nederlandse dag gaat organiseren. De rederij wil daarmee haar Nederlandse roots vieren. Tijdens ‘Dutch Day’ presenteert de cruisemaatschappij populaire Nederlandse gerechten en lekkernijen aan boord o.a. via een Nederlands themadiner in het hoofdrestaurant. Dit aanbod zal ook voor een groot gedeelte te vinden zijn in de Lido Market. Vorig jaar onthulde Holland America Line tijdens Koningsdag haar nieuwe mascotte Lewie.

De selectie voorgerechten bestaat o.a. uit een garnalencocktail met cocktailsaus, erwtensoep en een pasteitje met champigonragout. Tot de hoofdgerechten behoren bami goreng met kipsaté, gebakken zeetong met citroenboter en klapstuk met kasteelaardappelen, wortels, uien en boterjus. Als nagerechten kan worden gekozen uit een Bossche bol, een tompouce, appeltaart, stroopwafel cheesecake en een Stroopwafel Napoleon dessert. Deze twee laatste lekkernijen komen voort uit een nieuwe samenwerking die Holland America Line is aangegaan met Daelmans Stroopwafels. Passagiers zullen ‘s avonds in hun hut niet meer een chocolaatje op hun kussen vinden, maar een stroopwafel. Voor de liefhebbers zullen dagelijks, tegen een kleine vergoeding, poffertjes verkrijgbaar zijn in het Crow’s Nest Café.

Op ‘Dutch Day’ zal ook de traditionele Orange Party plaatsvinden met livemuziek, cocktails en lekkernijen. De meeste passagiers dragen dan oranje kleding en accessoires. Tijdens de festiviteiten na het diner worden speciale oranje cocktails en hapjes geserveerd.

“Holland America Line blijft diep verbonden met haar wortels in Nederland, en Dutch Day is de perfecte manier om onze geschiedenis te eren door middel van ervaringen die de culinaire cultuur van het land vieren,” zegt Michael Stendebach, Vice President Food, Beverage & Rooms van Holland America Line. “Onze gasten waarderen speciale accenten zoals Daelmans stroopwafels bij de ‘turn down’ of een gerecht in het restaurant dat duidelijk Nederlands is. We zijn verheugd om de culturele ervaring uit te breiden voor een hele dag om meer van ons erfgoed te laten zien.”

Wil jij cruisen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:
ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Holland America Line introduceert ‘Dutch Day’ op haar cruiseschepen

 • …Vlaai…
  Hartstikke GOED idee om de Nederlandse wortels, of roots aan boord van de Holland America Line schepen te introduceren en te benadrukken, want ik heb soms het gevoel of de laatste jaren teveel nadruk is gelegd en rekening wordt gehouden met de vele Amerikaanse passagiers, maar de HAL is toch in Rotterdam NEDERLAND geboren en niet in New York of San Francisco ? !

  Ik hoop alleen dat ze niet de typische klompen en windmolens (al)weer op de voorgrond zetten, Nederland is méér dan alleen dat oubollige oude kenmerk, het land heeft ook nog moderne architectuur en heuvelachtige landschappen en is niet alleen maar een vlakke pannenkoek land al moet je ervan Rotterdam een beetje de moeite voor nemen om het te kunnen beleven en dan praten we niet eens over een wereldberoemde violist als André Rieu ! Jammer dat o.a. de ms Rotterdam zeven slechts acht uur in haar thuishaven ligt afgemeerd om niet Nederlandse cruisepassagiers andere delen dan de Randstad te laten zien.
  Op zaterdag 4 mei 2024 ligt trouwens naast de nieuwe Rotterdam zeven ook de Borealis de ex-Rotterdam 6 afgemeerd aan de Wilhelminakade en dat is zeker dit jaar best uniek te noemen !
  Ze zouden eens buslijn 57 van Arriva van Maastricht naar Gulpen of lijn 55 van Gulpen naar Heerlen moeten nemen, dan weet men wel beter zeg ik als zuiderling uit “Pinkpop City” met zowel Europese als Aziatische wortels !
  Wist je trouwens dat de Markthal van Rotterdam schaal 1 op 25 binnenkort ook in Madurodam te zien is maar dan in het klein en dat dit gedurfde bouwwerk uniek is in de Wereld ? !

  Dus kom maar op met dat lekkere Hollands culinaire hap. Tussen haakjes de Indische Rijsttafel is een Nederlandse uitvinding en bedenksel en niet oorspronkelijk Indonesisch en zou er eigenlijk ook in een of andere vorm bij moeten naast de bami goreng…! Bij de Koninklijke Marine noemen ze dat de Blauwe Hap.
  Eet smakelijk als men ooit van dit Nederlands genoegen mag beleven aan boord van het meest Nederlandse schip van een Nederlandse scheepvaartmaatschappij, een beetje chauvinistisch mag men wel zijn ook al zijn we met 17 miljoen mensen misschien soms wat te nuchter en laten we dat “cultureel culinair erfgoed” ook aan boord van een cruise schip bij de H.A.L. maar koesteren en dan mag eigenlijk de overheerlijke Limburgse Vlaai en Bossche bollen ook NIET ontbreken ! ! !
  Bon Appétit !

  P.S. Boek TIp.
  Recent is een 352 bladzijden tellend mooi boek verschenen onder de titel : Rotterdam en de passagiersvaart op de Indië-route van Bram Oosterwijk. Ook in dit uitvoerig beschreven boek met veel illustraties over o.a. de Rotterdamsche Lloyd en de scheepvaart naar Indië komt ook de Holland Amerika lijn in voor en het heeft niet veel gescheeld of ook de H.A.L. is geschiedenis geweest naast de Rotterdamsche Lloyd en de Stoomvaart Maatschappij Nederland S.M.N. Voor slechts Euro 49,95 is men een schat aan informatie rijker, ook wat men toen zoal aan boord te eten kreeg aan boord van de zeilschepen en stoomboten, te koop bij o.a. bol.com.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger