Cruisereiziger
Expeditiecruisen

Verkoop gestart voor Hurtigruten cruises vanuit IJmuiden

Hurtigruten heeft nu de verkoop gestart van nieuwe cruises vanuit IJmuiden. In het eerste kwartaal van 2024 zal het MS Maud vanuit Nederland naar Noorwegen varen. De 15-daagse ‘Noorderlicht Expeditie’ cruises bezoeken tussen de Noorse Fjorden en de Noordkaap.

Route naar het Noorderlicht

Tijdens de cruise langs de Noorse kust en naar de fjorden worden 9 bestemmingen aangedaan. Na vertrek uit IJmuiden wordt direct koers gezet naar Noorwegen. Via Stavanger, Kalvåg, Svolvaer en Tromsø vaart de Maud naar Honningsvåg, het noordelijkste punt van het vasteland van Europa. De terugweg naar IJmuiden gaat via Senja, Fjaerland en Bergen. Tijdens deze cruises heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het Noorderlicht te aanschouwen en te genieten van het winterse Noorwegen.

 • Dag 1: IJmuiden
 • dag 2: Zeedag
 • dag 3: Stavanger
 • dag 4: Kalvåg
 • dag 5: Zeedag
 • dag 6: Svolvaer (Lofoten)
 • dag 7: Tromso
 • dag 8: Honningsvag
 • dag 9: Senja
 • dag 10: Zeedag
 • dag 11: Expeditiedag met Zodiacs
 • dag 12: Fjærland in Sognefjord
 • dag 13: Bergen
 • dag 14: Zeedag
 • dag 15: IJmuiden

De exacte data van de afvaarten uit IJmuiden zijn 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart 2024.

Het MS Maud is een expeditieschip uit 2003, dat voorheen voer onder de naam MS Midnatsol. Het biedt plek aan 528 passagiers (500 in Antarctica) en heeft een brutotonnage van 16.151. De cruise is beschikbaar vanaf €3690.

 

Waterproof Cruises & Expeditions Corendon

 

Wil je meer weten over expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger