Cruisereiziger
Herstart

MS Spitsbergen neemt MS Maud afvaarten uit IJmuiden over

De geplande afvaarten van het MS Maud van HX (Hurtigruten Expeditions) vanuit IJmuiden tot en met eind maart zullen worden overgenomen door het MS Spitsbergen. Het schip zal dezelfde Noorderlicht-route gaan varen. De rederij heeft laten weten dat MS Maud pas in april weer terugkeert in de vaart na de noodzakelijke reparaties als gevolg van weersschade eind december. De eerste twee cruises vanaf de Felison Cruise Terminal moesten worden geannuleerd.

boek je vakantie bij de ANWB

 

Van medio april tot juli gaat MS Maud expeditiereizen varen rond de Britse eilanden om de diverse kustlijnen en afgelegen eilanden te verkennen onder begeleiding van HX’s expeditieteam. In juli trekt het schip naar het noordpoolgebied voor expedities naar Groenland en IJsland. In oktober zet het koers zuidwaarts naar Antarctica met als hoogtepunt een 17-daagse Chileense Patagonië en Antarctica expeditie. Daarna staan Zuid-Amerika, de Falklandeilanden en Zuid-Georgië op het programma.

Passagiers die geboekt hadden op het MS Maud vanuit IJmuiden kunnen kiezen voor dezelfde route met het MS Spitsbergen (afhankelijk van beschikbaarheid). Ze hebben ook de mogelijkheid om een andere reis te boeken tussen januari en april 2024 met zustermerk Hurtigruten in Noorwegen, een cruisevoucher te ontvangen om op een latere datum een nieuwe expeditie te boeken of een volledige terugbetaling.

Cruises met HX/Hurtigruten zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!