Cruisereiziger
Bestemmingen

Hurtigruten gaat in 2024 vanuit IJmuiden naar Noordkaap varen

Hurtigruten gaat in het eerste kwartaal van 2024 cruises vanuit IJmuiden naar de Noordkaap aanbieden. Het gaat om 15-daagse ‘Noorderlicht Expeditie’ cruises met het schip MS Maud. Er staan tussen januari 2024 en maart 2024 7 afvaarten gepland.

Vanuit IJmuiden

Tijdens de cruise langs de Noorse kust en naar de fjorden bezoekt het kleinere schip 9 bestemmingen. Na vertrek uit IJmuiden wordt eerst koers gezet naar Den Helder. Na een korte stop gaat het via Stavanger, Kalvåg, Svolvaer en Tromsø naar Honningsvåg, het noordelijkste punt van het vasteland van Europa. De terugweg naar IJmuiden gaat via Senja, Fjaerland en Bergen.

De exacte data van de afvaarten van Hurtigruten’s Maud uit IJmuiden (08:00-16:00 uur) zijn 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart 2024.

Maud van Hurtigruten

Het MS Maud is een expeditieschip uit 2003, dat voorheen voer onder de naam MS Midnatsol. Het biedt plek aan 528 passagiers (500 in Antarctica) en heeft een brutotonnage van 16.151. Het schip is volledig gerenoveerd bij de naamswijziging. 

De cruise is inmiddels boekbaar vanaf €3690!

Cruises met Hurtigruten vanuit IJmuiden boek je bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Corendon

Wil je meer weten over expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger