Cruisereiziger
Ongeval

Schade aan Fridtjof Nansen door vastlopen aan grond

Het duurzame expeditieschip Fridtjof Nansen van Hurtigruten is woensdag aan de grond gelopen door sterke wind voor de kust van Noorwegen, bij Måløy. Het schip liep weinig schade op. Fridtjof Jansen was onderweg van de Lofoten naar Flam met 233 passagiers en 165 crew. Het schip kon op eigen kracht daarna doorvaren naar een veilige haven Trollebø in Måløy waar passagiers van boord gingen. Zij werden in hotels ondergebracht. Hurtigruten inspecteert de schade aan de boeg en waarschijnlijk schade aan de aandrijving. Het schip was onderweg op een kustroute vanaf Hamburg langs de Noorse kust. Op 16 januari zou het schip terugkeren naar Hamburg.

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Bekijk Hurtigruten cruises bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)