Cruisereiziger
RoutewijzigingWereldcruise

Holland America Line past wereldcruise 2025 van Zuiderdam aan

Vanwege veiligheid en planning, heeft rederij Holland America Line besloten om de route aan te passen van de wereldcruise, de Grand World Voyage 2025 aan boord van de Zuiderdam. De bijgewerkte route bevat gedeelten ter vervanging van de eerder aangekondigde route door de Rode Zee, terwijl nieuwe havens in Afrika en Europa worden toegevoegd, evenals een aanloop naar San Juan, Puerto Rico.

Deze wijzigingen hebben alleen betrekking op de laatste 43 dagen van de 124 dagen durende reis. De bijgewerkte reis zal nu één haven meer aandoen dan oorspronkelijk gepland. Op deze wereldcruise bezoekt de Zuiderdam 49 unieke havens in 34 landen en gebieden, verspreid over zes continenten, en eindigt zoals gepland op 9 mei 2025 in Fort Lauderdale, Florida.

“De veiligheid van onze gasten en bemanning is van het allergrootste belang, en we hebben de beslissing genomen om de Rode Zee te vermijden na nauw overleg met mondiale veiligheidsexperts en overheidsinstanties”, aldus Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “Door deze verandering nu door te voeren, kunnen we onze gasten zekerheid bieden bij de voorbereiding op deze 124-daagse reis rond de wereld. De nieuwe route is gebouwd met gastervaring voorop en biedt spannende Europese en Afrikaanse bestemmingen met nog meer havens om te verkennen. de Middellandse Zee.”

 

Walvisbaai

Na het oorspronkelijk geplande bezoek aan Kaapstad, Zuid-Afrika, is de nieuwe route bijgewerkt met een aanloop naar Walvisbaai, Namibië, voordat het noordwaarts gaat richting Praia, Ilha de Santiago, Kaapverdië. Het schip zal vervolgens de Middellandse Zee verkennen en de oorspronkelijk geplande havens in Gibraltar, Gibraltar aandoen; Alexandrië, Egypte; Athene, Griekenland; Rome en Napels, Italië; Lissabon, Portugal; en Barcelona, Spanje. Nieuw toegevoegde havens zijn onder meer Valletta, Malta; Tanger, Marokko; Arrecife, Alicante, Cartagena en Tenerife, Spanje; Olbia en Sardinië, Italië; en Kusadasi, Turkije.

Voor reizigers die nieuwe boekingen willen maken voor de Grand World Voyage 2025, beginnen de tarieven voor alleen cruises bij €27.349 per persoon, op basis van dubbele bezetting. Belastingen, heffingen en havenkosten zijn extra.

Bijzonder tijdens deze wereldcruise is de ontmoeting van de Zuiderdam in Barcelona: daar ontmoet de Zuiderdam de Volendam, die ook aan een unieke reis – een Pool tot Pool cruise – bezig is.

Bekijk de mooiste wereldcruises:

Lengte >
>80 dagen
>90 dagen
>100 dagen
>110 dagen
>120 dagen
Jaar >
2023
2024
2025
2026
Rederij >
AIDA Cruises
Azamara Club Cruises
Celebrity Cruises
Costa Cruises
Cunard
Fred Olsen Cruise Lines
Hapag Lloyd Cruises
Holland America Line
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Oceania Cruises
Princess Cruises
Regent Seven Seas Cruises
Royal Caribbean
Seabourn
Silversea Cruises
TUI Cruises
Viking Cruises

2025 124-daagse Wereldcruise HAL met Zuiderdam

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger