Cruisereiziger
Eten en drinkenInschepenPersoonlijke blogVoorbereiding

Het ritueel van inschepen

Disney inchecken_001Stel je eens voor: een hotel waar met 2000 personen tegelijk ingecheckt moet worden. Gegarandeerd chaos of niet? In een hotel kan het al onrustig worden als er tien mensen tegelijk willen in- of uitchecken. Wanneer je moet inschepen voor een cruise gaat dat echter meestal redelijk vlot!

Online inchecken

Over het algemeen probeert de cruisemaatschappij je online te laten inchecken, dat wil zeggen dat je online je gegevens, paspoortnummers en dergelijke invult op website van de cruisemaatschappij. Je print daarna zelf je papieren uit en neemt ze mee de cruiseterminal.

In de cruiseterminal

Vervolgens mag je bij aankomst in de Cruiseterminal in een aparte rij gaan staan omdat je thuis hebt ingecheckt. Overigens, deze rij kan ook erg lang zijn 🙂  Wanneer je eerder met de cruisemaatschappij hebt gevaren of een aparte categorie luxe-hut hebt, wordt je naar een andere incheck-rij gestuurd.  Bij de balie wordt uiteraard het een en ander gecontroleerd. Maar het voornaamste is het uitreiken van je kamersleutel; een pasje waarmee je de hut kan afsluiten en waarmee je van boord gaat en weer aan boord komt. Dit pasje is bovendien ook je betaalmiddel aan boord. Bij elke uitgave toon je je pasje en wordt daarmee de uitgave op je hut-account genoteerd. Aan het einde van de cruise ontvang je pas de echte afrekening.

Bij het inchecken kan je een creditcard aan je account koppelen waarmee eenmalig aan het einde van de cruise je rekening automatisch wordt betaald. Ook is het mogelijk om contant een storting te doen. Informeer daarvoor het best bij je eigen reisbureau.

Wachtruimte

Na het inchecken bij de balie kan het zijn dat je nog even moet plaats nemen in een wachtruimte. Vanwege het groot aantal gasten dat het schip op gaat, word je verdeeld in groepen. Het alleraardigste van het inchecken op een cruiseschip zijn soms al de eerste versnaperingen om het wachten te veraangenamen!  En zeg eens eerlijk, in welk hotel op het vasteland kom je dat tegen!?

Aan boord gaan

Wanneer je daadwerkelijk aan boord mag, begint het verkennen van je schip! De hutten zijn niet altijd direct toegankelijk. Via de omroepinstallatie wordt dat later op de dag bekend gemaakt. Meestal zo rond twee uur ‘s middags zijn ze zeker beschikbaar. Neem in ieder geval een tasje mee met bijvoorbeeld wat zwemspullen en een boek om de eerste uren door te komen tot dat je in de hut mag én de koffers bij je hut bezorgd worden. Dit kan enige tijd in beslag nemen, soms tot wel aan het begin van de avond.

Geniet van de eerste uren op je schip en verken het rustig. Het buffetrestaurant is overigens altijd geopend voor de eerste versnaperingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger