Zorg dat je op tijd bent

Ben je bang om je cruiseschip te missen? Wie vliegt naar de inschepingshaven van je cruise heeft er wellicht wel eens mee te maken gehad. Je vliegtuig is vertraagd en direct komen allerlei doemscenario’s in je hoofd naar boven. Stel dat het schip straks zonder mij vertrekt, wat moet ik dan doen?
Over het algemeen zorgt je reisbureau voor een ruime tijd tussen je aankomst van het vliegtuig en het vertrek van je cruiseschip. Binnen Europa vlieg je vaak op dezelfde dag, maar buiten Europa moet je ervoor zorgen dat je altijd één dag eerder al op de plek van je bestemming aankomt. Mocht je vlucht namelijk vertraagd zijn naar bijvoorbeeld Miami, dan heb je altijd nog 24 uur extra om er te komen.Mijn vlucht is vertraagd

Heb je ondanks al je voorzorgsmaatregelen het schip gemist?

Het eerste wat je doet is contact zoeken met het reisbureau waar je geboekt hebt, of als je bij de rederij zelf hebt geboekt, de rederij. Zij zijn verantwoordelijk om je toch naar het schip toe te brengen. Ze zullen je bijvoorbeeld een vlucht laten nemen naar de volgende haven en een hotelovernachting voor je regelen.  Een geruststellend idee!

Let op! Boek je zelf je eigen vluchten? Dan ben je zelf verantwoordelijk en zal je op eigen gelegenheid naar de volgende haven moeten gaan.

Help, ik heb de boot gemist

Vrijwel elke dag meert je cruiseschip aan in een mooie haven. ‘s Ochtends mag je eraf om de bestemming te ontdekken en op een bepaald tijdstip moet iedereen weer aan boord zijn. Zorg dat je op tijd terug bent! Je cruiseschip wacht in de regel namelijk niet op passagiers die er ‘alleen’ op uitgetrokken zijn. Cruisereizigers die deelnemen aan een door de rederij georganiseerde excursie, zijn zekerder van hun zaak. Wanneer zij te laat komen, wacht het cruiseschip wel op hen.

Tip! Boek bij drukke bestemmingen/steden liever een excursie bij de rederij als je twijfels hebt, of je wel op tijd terug bent.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)