Cruise verzekering nodig?

Ben je bang om je cruiseschip te missen? Wie vliegt naar de inschepingshaven van je cruise heeft er wellicht wel eens mee te maken gehad. Je vliegtuig is vertraagd en direct komen allerlei doemscenario’s in je hoofd naar boven. Stel dat het schip straks zonder mij vertrekt, wat moet ik dan doen?
 
Over het algemeen zorgt je reisbureau voor een ruime tijd tussen je aankomst van het vliegtuig en het vertrek van je cruiseschip. Binnen Europa vlieg je vaak op dezelfde dag, maar buiten Europa moet je ervoor zorgen dat je altijd een dag eerder al op de plek van je bestemming aankomt. Mocht je vlucht namelijk vertraagd zijn naar bijvoorbeeld Miami, dan heb je altijd nog 24 uur extra om er te komen.
 
Onlangs las ik een persbericht over een annuleringsverzekering voor cruisereizen. De verzekeraar Europ Assistance heeft een dekking tegen aansluitrisico’s, die moet voorkomen “dat reizigers niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk de boot missen”.

Volgens Europ Assistance biedt de Cruise Aansluitrisicoverzekering “dekking tegen financiële schade die ontstaat wanneer reizigers de vertrekhaven van de geboekte cruise niet of niet tijdig kunnen bereiken als gevolg van een geannuleerde of vertraagde vlucht door extreme weersomstandigheden, natuurgeweld of overheidsoptreden”. De voorwaarden sluiten aan bij de allernieuwste ANVR voorwaarden. Voortaan hoef je niet meer zelf diep in je buidel te tasten wanneer een vlucht niet kan vertrekken en je cruise mist vanwege bijvoorbeeld een aswolk.

Geen verzekering afsluiten?

Wil je geen verzekering afsluiten dan is dan geen enkel probleem wanneer je een cruise boekt bij de rederij. De rederij is dan altijd verantwoordelijk voor het op tijd arriveren voor je cruise. Mocht de vlucht een dag later gaan, en je dus je cruise missen, dan heeft de rederij de verplichting jou toch op het cruiseschip te krijgen. Al dan niet een dag later in een andere haven. Een geruststellend idee!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​