Cruisereiziger
Persoonlijke blog

Overnachten op het SS Rotterdam: een feestje van herkenning

Wat een feest toen de SS Rotterdam open ging voor het publiek na de intensieve (veel geld kostende!) renovatie. Een tour met een bezoek aan het oude binnenzwembad en de machinekamer smaakte naar meer. Afgelopen voorjaar kwam het er eindelijk van: we gingen overnachte op het SS Rotterdam.

Welkom!

De SS Rotterdam is niet te missen aan het Katendrechtse Hoofd. Alhoewel, met de auto rijd je Katendrecht op en zie je nog niets van het schip. Zou ze er echt wel liggen? En ja, na de bocht doemt de grijze boeg van het klassieke stoomschip op. Een warm welkom ontvang je zodra je naar het schip toeloopt. Een medewerker in vol ornaat vraagt waar we naar toe willen. Voor het achterdek naar rechts, voor het hotel ga je met de lift mee naar boven.

Het was best druk in de lobby en een rij vormde zich al snel. Een cruisesfeertje maakte me eigen doordat ik zelfs twee sap-automaten zag staan met bekertjes erbij. In de rij kregen we van een shiphost uitleg over de dekken van het schip, waar we nu stonden en waar de hutten/kamers gelegen waren. Voor een klein bedrag deden we een upgrade van een binnenhut naar een buitenhut met twee patrijspoorten.

Onze hut

De hut was een complete verrassing! Ondanks dat we een ‘gewone’ (original) kamer hadden, ademde de hut het gevoel van 1959 uit. De hut was erg ruim met een apart zitgedeelte en een grote achterruimte waar een kaptafel, een bureautje en de badkamer zich bevonden.

 

In de avond aten we in de stad Rotterdam. Het schip bood mogelijkheden om bijvoorbeeld op chique dineren te gaan in de prachtige Club Room met een sfeer van weleer. In het eigentijdse Lido worden de gehele dag door gerechten geserveerd inclusief het ontbijt in de ochtend. Dan ademt het de sfeer uit van een Lido buffet restaurant.

Film avond op het SS Rotterdam

Terug op het schip zagen we dat er in het theater een film draaide. Zo konden we direct het theater bewonderen en een heuse filmavond beleven. De nacht was heerlijk rustig. Helaas hadden we ‘s ochtends door dat we met onze kamer onder de looproute van het Lido SS Rotterdam ontbijtkaartjerestaurant zaten. Zo konden we genieten van de originele promenade van teakhout 🙂

Het ontbijt was zeer uitgebreid en vanwege de drukte mochten we in de daarnaast gelegen Club Room een tafel uitzoeken. Een leuk detail in het Lido vond ik de ouderwetse grote emaille broodtrommels.

Het geweldige achterdek hebben we vanuit een waterig zonnetje kunnen bewonderen. Met loungestoelen, ligbedden een een heus zwem-poedel-bad is het goed toeven. Een aanrader voor een zonnige middag. En met een beetje geluk komt de MS Rotterdam ook nog voorbij.

Bekijk de foto’s van het hotel SS Rotterdam of ga naar de foto’s van een van de touren van de SS Rotterdam

Wil je ook overnachten op het SS Rotterdam? Kijk zeker even hier.

Bekijk hier alle kamers >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger