MS BREMEN ontvangt Polar Ship Certificate als een van eerste cruiseschepen

Expeditieschip MS BREMEN van ultra luxe rederij Hapag-Lloyd Cruises heeft als een van de eerste cruiseschepen een Polar Ship Certificaat ontvangen. Dit certificaat is verplicht vanaf januari 2018 voor alle schepen die in het poolgebied varen. De voorbereidingen van het MS BREMEN heeft voor dit certificaat twee jaar geduurd. Ook andere schepen van rederij Hapag-Lloyd Cruises krijgen het certificaat de komende maanden.

Het MS Bremen is een viersterren expeditie cruiseschip voor 155 passagiers. De Polar Code is een ‘Internationale Code for Ships Operating in Polar Waters’. De code bevat regels over hoe een schip gebouwd moet zijn, spullen aan boord en training van het personeel aan boord.  Uiteindelijk dient de Polar Code voor het vergroten van de veiligheid van schepen en meer aandacht voor het beschermen van de natuur.

Voor de BREMEN betekende de Polar Code dat er het een en ander aan het schip moest worden aangepast. Zo werd bijvoorbeeld meer isolatie aangebracht tijdens een dokbezoek in oktober 2016. Bovendien werden extra reddingsmiddelen aan boord gebracht voor potentiële noodsituaties.

BREMEN zal in seizoen 2018/2019 een aantal internationale cruises (Duits- en Engelstalig) maken.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)