Cruisereiziger
BouwMuntceremonieNieuwe cruiseschepen

Nieuw Statendam van Holland America Line gelanceerd in Marghera

Foto: Holland America Line

Het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, Nieuw Statendam, is woensdag gelanceerd op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera. Tijdens een muntceremonie werd volgens maritieme traditie een Nederlandse gulden aan de voorste mast van het schip gelast. De munt moet niet alleen voorspoed brengen maar ook een stukje historie naar het nieuwbouwschip. In 1898 kwam de eerste Statendam van Holland America Line in de vaart. Anna Marie Bartels, lid van de President’s Club van de rederij, fungeerde tijdens de feestelijkheden als ‘madrina’.

Vanaf nu gaat de inrichtingsfase van start die tot het najaar van 2018 zal duren als de overhandiging van het zusterschip van de Koningsdam gepland staat. Het tweede schip in de Pinnacle klasse krijgt een brutotonnage van 99.500, is bijna 300 meter lang en kan meer dan 2.660 passagiers huisvesten in 1.300 hutten. Net als bij de Koningsdam is het design van het schip afkomstig van ontwerper Adam D. Tihany en architect Bjorn Storbraaten, waarbij men zich heeft laten inspireren door ‘de architectuur van de muziek’.

Over exact een jaar is de maidenvoyage van de Nieuw Statendam vanuit Rome naar Fort Lauderdale en in de zomer van 2019 gaat het schip vanuit Amsterdam cruises maken naar Noord-Europa.

Boek een cruise op de Nieuw Statendam bij:

ANWB  Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!