Welke cruises vertrekken uit Rotterdam in 2020?

In 2020 komen er 101 aankomsten van cruiseschepen naar de havenstad Rotterdam. Bij een groot aantal is het mogelijk om in te schepen voor je cruise vanuit Rotterdam.  Wij geven je een overzicht welke cruises uit Rotterdam waar naar toe varen. Veel plezier bij het uitzoeken van je volgende cruise!

Zoek je een cruise in 2021? Klik dan hier of Wil je vanuit Amsterdam vertrekken. Kijk dan hier.

Stedencruises

De West-Europese stedencruises zijn veruit in de meerderheid vanaf Rotterdam. Je kunt praktisch het hele jaar door met de Duitse rederij AIDA én in bepaalde maanden met MSC Cruises mee. Dit jaar biedt de MSC Preziosa (3950 passagiers) in mei, september en oktober 8-daagse cruises naar de Metropolen van West-Europa. Deze zes cruises gaan naar Hamburg, Le Havre, Southampton en Zeebrugge. Cruises zijn verkrijgbaar vanaf € 449.

Vanaf 12 maart tot eind april kan je elke donderdag mee op een zelfde route met de AIDAmar. Vanaf 2 mei neemt de grotere AIDAperla (3250 passagiers) het stokje over. Dit schip zal overigens een langere route varen: naast de West-Europese steden pakt ze ook de Noorse Fjorden mee tot een 15-daagse cruise.  Cruises op de AIDAmar verkrijgbaar vanaf €665. De 15-daagse cruises naar de West-Europese steden & Noorwegen van de AIDAperla vanaf € 1670.

De laatste cruise van de AIDAperla met vertrek op 8 oktober eindigt na 10 dagen in Hamburg. De MSC Preziosa maakt haar laatste vanaf Rotterdam op 23 oktober en doet een minicruise naar Hamburg. Vanaf €179!

Noorse Fjorden & Noordkaap

Holland America Line’s ms Rotterdam (1400 passagiers) zal in 2020 gelukkig weer vele malen naar Noorwegen varen van mei tot en met augustus. De 8-daagse cruises vertrekken op 22 april (11 dagen!), 16 & 23 mei, 20 juni, 11 & 18 juli, 8 & 15 augustus. Er zijn vier verschillende routes.  Vanaf €999. Zoals je van Holland America Line gewend bent, kunnen deze gecombineerd worden tot langere cruises en zie je nog meer van Noorwegen of zelfs de Baltische Staten.

Ook de AIDAperla vaart naar Noorwegen. Dit doet zij op 14-daagse cruises waar je afhankelijk van de route Bergen, Eidfjord, Haugesund, Nordfjordeid, Flam en Stavanger bezoekt, naast de grote West-Europese steden Southampton, Hamburg, Zeebrugge en Le Havre. Je verblijft op deze cruises 2 x 1 dag in Hamburg. Deze cruises zijn verkrijgbaar vanaf €1670.

Columbus*** van Cruise & Maritime Voyages gaat vanaf Rotterdam op 20 & 27 mei, 20 juli, 22 augustus en 27 september.  Je vaart onder andere naar Flam, Eidfjord en Bergen. Vanaf ca €749

De Noordkaap bezoekt de Rotterdam op een 15 daagse cruise die vertrekt op 30 mei en 25 juli. Vanaf €2299. De Magellan bezoekt de Noordkaap al in februari zodat je wellicht het Noorderlicht kunt zien! Vanaf €1302

Baltische Staten

Op 2 mei vertrekt de Rotterdam naar de Baltische Staten voor een 15-daagse cruise. Je bezoekt de must-see steden rondom de Oostzee: Kopenhagen, Warnemünde, Tallinn, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm en Visby. Deze cruise is boekbaar vanaf €1999. Ook op 19 september 2020 vaart de Rotterdam dit rondje. Vanaf €2399.

De Columbus vertrekt liefst 4-maal richting de Baltische Staten. Op 3 juni, 27 juli, 13 september en 20 oktober voor 15 daagse cruises. Je bezoekt bijvoorbeeld Aarhus in Denemarken. Vanaf €1399. De Columbus doet op 20 oktober verrassende bestemmingen aan zoals Klaipeda (Litouwen) en Gdynia (Polen). Vanaf €1149.

Groot-Brittannië

De Columbus  vaart driemaal een rondje Groot-Brittannië.  Deze routes variëren van 12 tot 15 dagen en hebben diverse havens in de route. op 17 juni (12 dagen, €1189) zie je onder andere Invergordon, Ierland en de Guernsey Eilanden. Op 10 juli (11 dagen, €1079) bezoek je bijvoorbeeld Kirkwall en Belfast. Op 1 september zie je Cobh en Dublin (13 dagen, €1294 ). Deze cruises zijn verkrijgbaar bij Kras. 

Op 5 september bezoekt Rotterdam in 15 dagen Groot-Brittannië, waarbij je onder andere de prachtige bestemmingen Ilfracombe, Holyhead en Edinburgh bezoekt. Vanaf €2698

IJsland

De Magellan gaat op 5 maart naar Ijsland in combinatie met de Faroër Eilanden en de Shetland Eilanden. Let op, in Ijsland bezoek je alleen de hoofdstad Reykjavik. Vanaf €1145

Een betere route is met een ander schip van dezelfde rederij Cruise & Maritime Voyages.  De Columbus vaart op 28 juni & 10 augustus ook naar Ijsland. Deze reis doet 4 Ijslandse bestemmingen aan. Vanaf €1299

De Rotterdam doet Ijsland aan in combinatie met Groot-Brittannië, op 27 juni en op 22 augustus. Beide duren 15 dagen (en uitbreidbaar), net even wat langer dan de Columbus en Magellan. Je bezoekt 4 Ijslandse steden, Schotland, Lerwick op de Shetland Eilanden en Bergen in Noorwegen. Vanaf €2699

Canarische Eilanden

Cruiseschepen Columbus en Magellan varen in 2020 driemaal vanuit Rotterdam naar de warmere oorden.  Op 17 maart (Magellan), 5 oktober (Columbus) en 18 december (Magellan) bezoeken ze onder andere Lissabon en minimaal 4 Canarische eilanden inclusief Madeira. De cruise van 18 december bezoekt bovendien ook de Kaapverdische Eilanden. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €1387.

Repositioning: naar Middellandse Zee

Wil je lekker naar de Middellandse Zee vanuit Rotterdam? Dit jaar kan het! Op 3 oktober 2020 vertrekt de Rotterdam met eindbestemming Barcelona. In 15 dagen naar de zon vanaf €2198. Wil je ook transatlantisch? Dan kan je meevaren naar Fort Lauderdale. Deze 30 daagse reis is verkrijgbaar vanaf €3.289.

Wereldcruise & Zuid-Amerika

Tot slot nog even twee pareltjes: een wereldcruise en een reis naar Zuid-Amerika.

Op 7 jan 2020 vertrekt de Columbus op een wereldcruise van 121 dagen. Wil je nog mee met deze cruise, zorg dan wel dat je nog tijd hebt om je visa te regelen. Deze is beschikbaar vanaf €10899.
Weer eens wat anders is de 43-daagse reis met vertrek op 9 jan 2020 met de Magellan naar Zuid-Amerika waarbij je Madeira, Amazone, Barbados en de Azoren ziet. Boekbaar vanaf €3447.

Arriveren in Rotterdam?

Tot slot nog even een aantal cruises die té leuk zijn om over te slaan in dit overzicht. Ze vertrekken niet vanaf Rotterdam maar arriveren in Rotterdam. Zo komt op 12 april de Rotterdam aan na een transatlantische overtocht uit Florida. Beschikbaar vanaf €1498

Een cruise om eens uit te proberen: op  9 mei arriveert de Columbus op een minicruise uit Amsterdam! Je bezoekt Antwerpen en Londen. Vanaf slechts €249!

De MSC Preziosa vertrekt op 1 september uit Hamburg voor een Iberisch avontuur: naar Malaga en terug. Ze eindigt haar cruise na 13 dagen in Rotterdam. Deze cruise is boekbaar vanaf €1379

En een laatste bijzondere: de Wind Surf vaart vanuit Engeland naar Sail Amsterdam. Op haar terugreis bezoekt ze op 15 augustus Rotterdam. Prijs op aanvraag.

Bekijk hier alle cruises vanuit Rotterdam:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUI

Prijzen genoemd in dit artikel zijn van juni 2019. Door aanbod en vraag kunnen deze prijzen veranderen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.